Zamanın büyük kısmı mutfakta geçmektedir. Ancak yemek yaparken bazı hataları fark etmeden yapabiliyoruz. İşte yanlış yapılan 10 hata...
MAKARNALAR HAŞLANMADAN SUYUNA TUZ KOYMAK
Pratikliği açısından makarna çok fazla tercih ediliyor. Ama yapılan küçük ama önemli bir detay bazen atlanabiliyor. Makarnaların suyu kaynadıktan sonra tuz atılması en doğru yöntemdir. Haşlanmaya başladıktan sonra 5 litre suya 1 yemek kaşığı tuz olacak şekilde en doğru oranı yakalayabilirsiniz.
SICAK TEPSİYİ ISLAK HAVLUYLA TUTMAK
Fırından yeni çıkmış sıcak tepsiyi ıslak havluyla tutmak elinizin daha hızlı ısınmasına neden olur.
PİLAV YAPARKEN PİRİNÇLERİ KISA SÜREDE YIKAMAK
Pilav yapmadan önce pirinçleri duru suyu çıkana kadar, nişastası gidip süzgeçten şeffaf su akmaya başlayana kadar yıkamalısınız. Aksi takdirde tane tane olmayacaktır.
HAMURA SUYU YAVAŞ EKLEMEK
Hamuru yoğururken içerisine eklenecek suyu bir anda eklemeyin. Çünkü suyu bir anda eklediğinizde hamur çok cıvık ve yumuşak olacağı için toparlaması zorlaşacaktır.
ETİ ODA SICAKLIĞINDA ÇÖZDÜRMEYİN
Buzluktan çıkardığınız et oda sıcaklığında değil de buzdolabında çözülmesi gerekmektedir.
MANTARLARI YIKAMAMAK
Bazı kişiler, mantarların yıkandığında besin değerlerini azalttığını düşünür. Bunun için de fırça ve bezle mantarları iyice temizler. Ancak mantarları suyla temizlemek zarar vermez.
ET VE SEBZEYİ KESMEK İÇİN AYNI TAHTAYI KULLANMAYIN
Çiğ veya pişmiş et aynı tahta ile sebze kesmek çapraz bulaşmaya neden olur. Bunun yerine ikisi için de farklı tahtalar kullanmak daha hijyenik olacaktır.
HAŞLANMIŞ MAKARNAYI YIKAMAK
Haşlanmış makarnayı soğuk suyun altında yıkamayın. Süzdükten sonra direkt olarak soslayabilirsiniz.
SÜTLÜ TATLILARDA PİŞİRİRKEN ÖNCE ŞEKER EKLEMEK
Sütlü tatlılarda şeker erken koyarsanız sütün içerisindeki protein yapısının bozulmasına sebep olur.
ET SUYUNU ÇEKMEDEN TENCEREYE SOĞAN EKLEMEK
Yemek hazırlarken en çok kullanılan malzemelerden biri kıyma diğeri soğandır. Ancak lezzetli bir yemek yapmak için sırlamayı doğru yapmak önemli. Bunun için tencereye önce kıymalarınızı ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin, daha sonra soğanları ekleyin. Eğer kıyma suyunu çekmeden soğanları eklerseniz, soğanları bu suda haşlamış olursunuz.