''Mutlaka dikkat edilmeli''Her 10 çocuktan 1'inde görülüyor

''Mutlaka dikkat edilmeli''Her 10 çocuktan 1'inde görülüyor

Hava sıcaklıkları düşüyor çocukların bünyesi de havalardaki ani değişimden hızla etkileniyor. Uzmanlar çocuklarda yaygın olarak bu hastalığa karşı ebeveynleri uyardı.

Çocuklarda yaygın olarak görülen kronik astım dikkat edilmediğinde ciddi sonuçlar doğurabiliyor. İstatistikler kronik astımın her on çocuk doğan birinde görüldüğünü doğruluyor.

.jpg

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan, Medicana Sağlık Grubu Çocuk Alerji Bölümü’nden Prof. Dr. Şule Çağlayan Sözmen ''Çocuklarda astım, genellikle ev tozu, polen, kedi, köpek gibi alerjenler, viral enfeksiyonlar, hava kirliliği ve sigara dumanı gibi nedenlerden kaynaklanıyor.''diyerek ebevynleri uyardı.Sözmen, astımın çocukluk çağında iyi tedavi edilir ve akciğer hasarı önlenirse, erişkin dönemde hastalığın devam etme olasılığının azalacağını da belirtti.

BELİRTİLERİ NELER?

Bununla birlikte hastalığın seyrine ilişkin olarak, ‘’Astımın alerjenler, soğuk hava, sigara dumanı, ağır kokular, hava kirliliği, kimyasallar, egzersiz gibi tetikleyicilerle ortaya çıkabildiğini ifade eden Sözmen, “Astımı olan çocukların aralıklı olarak öksürük, nefes darlığı, göğüs ağrısı, hırıltı, göğüste sıkışma hissi gibi şikayetleri olur. Aralarda tamamen iyilik hali olur. Sürekli, hiç düzelme göstermeyen veya giderek kötüleşen belirtilerde başka hastalıklar düşünülmelidir. Astımlı çocuklar bazen şikayetleri aniden yoğunlaştığında astım atağı yaşayabilir. Bu ataklar acil ve dikkatli tedavi gerektirir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.