Muvazzaf Astsubay Adayı Temini Sınıflandırma sonuçları açıklandı.

Muvazzaf Astsubay Adayı Temini Sınıflandırma sonuçları açıklandı.

Millî Savunma Bakanlığı 2022 yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Adayı Temini Sınıflandırma sonuçları açıklandı.

Canan İSPİR / KAMU SON HABER

Detaylı bilgiye https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, Türk Silahlı Kuvvetlerine Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temini seçim aşamaları tamamlandığı belirtildi. Seçim aşamaları sonrasında yapılan değerlendirme sonucunda başarılı olan tüm adaylar başarı sıralamasına tabi tutularak sıralanmıştır. Kontenjana girerek kayıt hakkı kazanan adaylara, "..... Sınıfında Asil-6 Kayıt Hakkı Kazandınız" şeklinde ifade yazılmış ve ilk grup olarak kayıt hakkı verilmiştir. Kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları, 12-16 Haziran 2023 tarihlerinde 08:30-16:30 saatleri arasında, 5'inci maddede belirtilen kayıt merkezlerinde yapılacaktır" denildi.

Duyuruda şöyle denildi:

"Bir aday birden fazla kuvvet komutanlığının sıralama listesinde bulunabilecektir. Birden fazla kuvvet komutanlığında kayıt hakkı kazanan adaylar, tercih ettiği kuvvet komutanlığının kayıt merkezine giderek kaydını yaptıracak, kaydını yaptıran adayların diğer kuvvet komutanlıklarındaki adaylıkları sonlandırılacaktır. Herhangi bir kuvvet komutanlığına kaydını yaptıran aday daha sonra diğer kuvvet komutanlığına geçiş yapamayacaktır. Kayıt hakkı kazanan adaylardan 16 Haziran 2023 (dahil) tarihi 16.30'a kadar kayıt işlemi yaptırmayan adayların, kayıt hakkı kazandıkları kuvvet komutanlığındaki adaylıkları sonlandırılacak, her ne sebeple olursa olsun ilave kayıt süresi verilmeyecek, adayın, kayıt hakkı kazanamadığı diğer kuvvet komutanlığındaki başarı sıralamaları devam edecektir."

Türk Silahlı Kuvvetlerine Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temini ilk kayıt döneminde kayıt hakkı kazanamayan adaylar için ikinci çağrı en geç 21 Haziran 2023 tarihinde yapılacak ve bu adayların kayıt işlemleri 22-24 Haziran 2023 tarihleri arasında, 08:30-16:30 saatleri içerisinde, 5'inci maddede belirtilen yerlerde yapılacaktır. 22-24 Haziran 2023 tarihleri arasında eksik kalan kontenjanlar için ayrıca bir ilan yapılmayacak, kayıt merkezlerince kontenjanlar doldurulana kadar sırası gelen aday telefon ile aranarak kayıt için davet edilecektir. Bir aday birden fazla başarı sıralama listesinde bulunabilecek, önce hangi sınıftan sıra gelirse o sınıf için çağrı yapılacaktır. Bu nedenle adaylarımızın, sistemde kayıtlı bulunan telefonlarını kayıt faaliyetleri boyunca açık bulundurmaları önem arz etmektedir. Aranıldığında bu telefonlarda bulunmamanız hak kaybına uğramanıza neden olabilecektir. Size yapılan telefon tebligatından sonra 48 saat içerisinde kayıt işleminizi yaptırmamanız halinde kayıt hakkınız iptal edilecektir. Tarafınıza kayıt için çağrı yapılması durumunda yapmanız gereken hususlar hakkında 5'inci maddede bilgi verilmiştir. 14 Temmuz 2023 tarihinde kayıt faaliyetleri tamamlanacak olup daha sonra ilave çağrı ve kayıt işlemi yapılmayacaktır.

Herhangi bir kuvvet komutanlığına kayıt yaptıran adayın diğer kuvvet komutanlıklarındaki adaylığı ve kayıt hakkı sonlandırılacaktır. Tüm adayların arşiv araştırmaları ve güvenlik soruşturmaları devam etmektedir.

milli-savunma-bakanligi1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.