Naci Görür, Karadeniz’de Bartın açıklarında meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremle ilgili de açıklamalarda bulundu. TGRT Haber canlı yayınında konuşan Görür, depremin Bartın'dan bağımsız olduğunu belirterek, "Bu herhangi bir haberci değil, bu Bartın depremi de değil. Niye 'Bartın depremi' dediler, bilmiyorum. Batı Karadeniz havzasında graben ve horstların bulunduğu faylı bölgede meydana gelmiş bir deprem” dedi.
Görür, Karadeniz'deki depremlerin bölgedeki özgün fay sistemleri nedeniyle olabileceğini ve özellikle Rusya’ya yakın kıta kenarında depremlerin meydana gelebileceğini söyledi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi sonrası yapılan çalışmaların değerlendirilmesi üzerine konuşan Görür, yapılan çalışmaların yeterli olmadığını vurguladı.
"BU SINIRLARDA MUHAKKAK DEPREM OLUR"
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde olası bir deprem riskine dikkat çekerek, bölgenin jeolojik özellikleri nedeniyle tehlike altında olduğunu vurguladı. "Güneydoğu bir levha sınırıdır. Arap, Anadolu ve Afrika levhasının sınırıdır. Jeolojik olarak bir sınırdır. 16 milyon sene önce bu sınır oluşmuştur, daha milyonlarca sene bu sınır çalışmaya devam edecektir ve bu sınırlarda muhakkak deprem olur.
Siz bugün evleri yenilersiniz ama zamanı gelir yine aynı problemlerle karşı karşıya kalırsınız. Yeni nesillere bu problemi ihraç edersiniz. Özel malzeme, özel yapılaşma, özel müteahhitler, ileri teknoloji kullanılmazsanız bugün yıkılmaz yarın yıkılır. Bugün ben ölmem, yarın çocuğum ölür, öbür gün torunum ölür” ifadelerini kullandı.