Naci Görür’den 3 bölge için uykuları kaçıracak açıklama! Yıkıcı depremler meydana gelecek

Naci Görür’den 3 bölge için uykuları kaçıracak açıklama! Yıkıcı depremler meydana gelecek

Deprem uzmanı Naci Görür, 3 bölgeyi işaret ederek kritik uyarılarda bulundu.

Jeofizik profesörü Naci Görür, Bingöl Karlıova ve Kıbrıs çevresindeki bölgeler için ciddi uyarılarda bulunarak, bu bölgelerde yeni depremlerin meydana gelebileceğini ve Ege ile Akdeniz'i kapsayan Helen Fay Zonu'nun da büyük bir sarsıntı üretebileceğini vurguladı.

Prof. Görür, özellikle Bingöl Karlıova'dan başlayıp Erzincan'a kadar uzanan Yedisuyu Fayı'nın büyük bir deprem riski taşıdığını belirtti. Bu fayın en son 1794 yılında hareketlendiğini ve yaklaşık 250 yılda bir büyük deprem ürettiği gerçeğini açıkladı. Görür, 6 Şubat'taki son depremlerden sonra bu fayın üzerindeki gerilimin arttığını düşündüklerini de ekledi.

naci-gorur-siradaki-depre-214-2-41.webp

Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Helen Fay Zonu'nun da her an büyük bir sarsıntı yapabileceği konusunda uyarıda bulunan Görür, özellikle Kıbrıs çevresindeki tehlikelere dikkat çekti.

KIBRIS ADASI BÜYÜK ÖLÇÜDE ETKİLENECEK

Bu bölgedeki depremlerin, geçmişte 1856 yılındaki gibi büyük bir şiddetle gerçekleşebileceğini ve Kıbrıs adasını büyük ölçüde etkileyebileceğinin altını çizdi.

s-09530d580098ae1ed9a5d3cf10b384f783fa6db3.webp

Ayrıca, Marmara Bölgesi'nde büyük bir deprem beklentisine de değinen Görür, en yıkıcı depremin Marmara'nın kuzey kolunda meydana gelebileceğini ifade etti. Uzmanlar özellikle 6 Şubat depreminin ardından büyük ölçüde İstanbul'u etkileyecek Marmara Depremi konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.