Narin Güran’ın ağabeyinden dikkat çeken hamle: Zorla getirilmesine karar verilmişti

Narin Güran’ın ağabeyinden dikkat çeken hamle: Zorla getirilmesine karar verilmişti

Narin Güran’ın ağabeyi Baran Güran'ın daha önce Diyarbakır Barosu'na verdiği vekaleti azilname göndererek geri çektiği duyuruldu. Daha önce ağabey Güran'ın da mahkeme günü zorla getirilmesine karar verilmişti.

21 Ağustos’ta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan, arama çalışmalarının 19’uncu gününde dere yatağında cesedine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında iddianame tamamlandı.

Soruşturmada son olarak, Diyarbakır Barosu Narin Güran Cinayeti Dosya Takip Komisyonu’ndan Avukat Aydın Özdemir, daha önce Narin’in ağabeyi Baran Güran'ın Baro'ya vekalet verdiğini, ancak daha sonradan azilname göndererek vekaleti geri çektiğini açıkladı.Narin Güran’ın abisinden dikkat çeken hamle. Şüpheleri üzerine çekti

Özdemir, “Daha önce Narin’in abisi Baran Güran, Diyarbakır Barosu’nun süreci takip etmesi için vekaletname vermişti. Ancak birkaç gün önce azilname göndererek bu vekaleti geri çekti. Daha önce aile Diyarbakır Barosu'nun kurumsal yapısına güveniyoruz, Baro tarafsız bir biçimde dosyada bulunsun diyordu. Ancak birkaç gün önce Baran Güran azilname göndererek vekaletini geri çekti. Biz Baro olarak o vekaleti kullanarak herhangi bir işlem yapmamıştık” diye konuştu.

"TÜRKİYE’DE İLK DEFA DİYARBAKIR BAROSU’NUN GİRİŞİMİYLE BU TALEP KABUL EDİLDİ"

Türkiye’de ilk kez bir baronun bir dosyaya kurum olarak ‘müşteki’ sıfatıyla katıldığını kaydeden Özdemir, “Bizim gördüğümüz kadarıyla şu ana kadar ‘müşteki’ olarak Barolar hiçbir dosyaya kabul edilmediler. Türkiye’de ilk kez Diyarbakır Barosu’nun girişimiyle bu istek kabul edildi. Gelinen aşamada yargılama makamlarının Diyarbakır Barosu’nu müşteki olarak eklemesi daha da önemli hale geldi. Artık ailenin onay ya da muvafakatine gerek duymadan bizler dava dosyasını takip edebileceğiz. Diyarbakır Barosu oluşturduğu Dava Takip Komisyonu ile yargılamanın tüm aşamalarında yer alacak. Üzerine düşen sorumluluğu da yerine getirecektir. Ailenin talebi olsun ya da olmasın biz ‘müşteki’ sıfatıyla dosyaya katılıyoruz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cinayete ilişkin iddianameyi kabul eden Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, çoğunluğu Güran ailesi mensubu olan ve aralarında baba Arif Güran ile ağabey Baran Güran'ın da yer aldığı 23 kişinin mahkeme günü zorla getirilmesine karar vermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.