Narin olayında flaş gözaltılar var! İmam detayı da ortaya çıktı

Narin olayında flaş gözaltılar var! İmam detayı da ortaya çıktı

8 yaşındaki Narin'i arama çalışmalarında flaş gözaltı detayı ortaya çıktı.

Tüm Türkiye’nin umutla beklediği iyi haber, kaybolan 8 yaşındaki Narin’in bulunması olacak. Narin’in annesi Yüksel Güran, kızına kavuştuğunda Türkiye'nin önünde çiftetelli oynayacağını söylemişti. Ancak, yapılan arama çalışmaları bir haftadır sonuç vermedi ve Narin’in bulunması için 130 kişinin ifadesi alındı.

KAYIP NARİN HER YERDE ARANIYOR

erzurum-erzurumlu-is-insanindan-narini-362058-100099.jpg

21 Ağustos günü saat 15.00 sıralarında Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde Kur’an kursuna gitmek için evden çıkan Narin kayboldu. Ailesinin kayıp ihbarı üzerine başlatılan arama çalışmalarında, 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri seferber oldu.aw273567-02-001.jpgNarin’i bulmak için AFAD’a bağlı dalgıçlar, sulama kanalında arama yaptı. Jandarma ve diğer kurtarma ekipleri, mahalle çevresindeki kayalıklar, dere, sazlık, tarlalar ve atıl alanlar ile boş evler, ahırlar ve bahçelerde titiz aramalar gerçekleştirdi. Jandarma ekipleri mahalleye giriş-çıkış yapan araçları da kontrol ederken, su kuyularında arama yapan dalgıç ekipler bu alanları sprey boya ile işaretledi. Şu ana kadar 16 kilometrelik bir alan tarandı.

EĞERTUTMAZ DERESİ'NDE ÇALIŞMA YAPILDInarini-arama-calismalari-6nci-gununde-360002-99543-001.jpgBir ihbar üzerine harekete geçen ekipler, mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde arama çalışmalarına başladı. İş makineleriyle dere yatağındaki birikintiler kaldırılırken, suyun akışını kolaylaştırmak amacıyla dere yatağı genişletildi. Jandarma ve AFAD ekipleri dere kenarında detaylı arama yaptı.

130 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI, GÖZALTILAR VARaw275222-01-001.jpgNarin’in bulunması için 130 kişinin ifadesine başvuruldu. Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, soruşturmayı yakından takip ettiklerini belirterek, "Bilgi sahibi" olarak ifade verenlerin yanı sıra "şüpheli" sıfatıyla gözaltına alınanların da olduğunu söyledi.

İMAMIN EVİ DE ARANDIdiyarbakir-narini-arama-calismalari-7-361534-99938-001.jpgDiyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, kaybolan Narin Güran ile ilgili soruşturma kapsamında kurs imamının ifadesine başvurulduğunu ve imamın evinin de arandığını belirtti. Ayrıca, birçok evde de arama yapıldığını kaydetti.

NARİN'İN ANNESİNDEN İTİRAF: "BİZDEN ŞÜPHELENİRLER DİYE SÖYLEMEDİM"erzurum-erzurumlu-is-insanindan-narini-362057-100099-002.jpgKayıp kız çocuğu Narin'in annesi Yüksel Güran, umutla kızından gelecek haberi bekliyor. Geçtiğimiz günlerde, "Rica ediyorum, yalvarıyorum. Kim kızımı tutmuşsa, bir köşeye, bir hastaneye, bir caddeye bıraksın, kızımı bana getirsinler. Ben başka bir şey istemiyorum, sadece kızımı istiyorum. Türkiye'den yalvarıyorum, kızımı bulsunlar," diyerek duygularını dile getirmişti.

narini-arama-calismalari-7nci-gununde-361661-99984.jpgAncak bir televizyon programına katılan anne Güran, daha önce bilinmeyen bir detayı ilk kez açıkladı. "Bizden şüphelenirler diye söylemedim" diyen anne, Narin'in kaybolduğu saatlerde oğlunun ve iki arkadaşının evin arka tarafında sigara içtiklerini ve bir köpeğe zarar verdiklerini ifade etti. Bu durumun Narin’in kaybolmasıyla ilgili olabileceği endişesiyle bu bilgiyi başlangıçta paylaşmadığını belirtti.

Narin Güran ile ilgili Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım açıklamada bulundu.aw276057-01.jpgYıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Biz her türlü ihbarın üzerine gitmekteyiz. Şu anda çember çok daraldı. Devlet tüm imkanlarını bize verdi ve bunları kullanıyoruz. Çok kısa bir süre kaldığını düşünüyorum.

Elimizde deliller var, ifadeler var. Narin'in dakika dakika köydeki hareketlerini kayıt altına aldık. Deliller üzerinde yürüyoruz, sonuca çok yaklaştık, inşallah yakın zamanda sonucumuzu alacağız.

Biz olayı ister istemez adli vaka olarak görüyoruz. Biz bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Sizlere açıklayamadığımız her türlü ihtimali değerlendiriyoruz.

Arama çok daha büyük çaplı bir arama. Biz en ufak ihtimali bile değerlendirmek zorundayız, sonuç alacağız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.