Narin soruşturmasında flaş gelişme: Evinde öldürüldüğü kesinlik kazandı

Narin soruşturmasında flaş gelişme: Evinde öldürüldüğü kesinlik kazandı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin devam eden soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Güran ailesinin evinde topladığı deliler üzerinden alınan DNA sonuçlarına göre Narin’in kendi evinde bulunan bir oda içerisinde öldürüldüğü sonucuna varıldı.

Soruşturma savcılarının elde ettikleri bilgilere göre, birçok delilin yok edilmesi amacıyla evdeki halılar, eşyalar ve kıyafetler özel yöntemler kullanılarak yıkandı. Tüm bu uğraşlara rağmen bazı eşyalar üzerinde DNA tespitlerinin yapıldığı belirtildi.

Elde edilen deliller ve bulgular kapsamında Başsavcılık, Narin'in kaybolduğu 21 Ağustos günü evine gittikten birkaç dakika sonra boğularak öldürüldüğü sonucuna vardı.narin-guranin.jpg

DARALTILMIŞ HTS KAYITLARINA GÖRE YENİDEN SONGULAMA YAPILACAK

Öte yandan, soruşturma kapsamında şüpheli sıfatı ile gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 12 kişi ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan diğer şüphelilerin HTS kayıtlarının uzman kişiler tarafından yapılan daraltılmış versiyonlarının tespitlerinin tamamlandığı, buna göre bir çok bilginin de daha net bir hal aldığı aktarıldı.

Elde edilen daraltılmış HTS kayıtlarına göre, tutuklu amca Salim Güran’ın, Narin’in eve geldiği saat 15.15’ten önce kardeşi Arif Güran’ın evinde olduğu ve daha sonra kısa aralıklarla 3 kez eve girip çıktığı belirlendi.

Ayrıca Salim Güran ile anne Yüksel Güran arasında saat 15.20 ila 15.35 saatleri arasında 3 kez telefon görüşmesi gerçekleştirildiği saptandı.Narin cinayetinde gelişme: 8 günlük kayıt silinmiş

STANDARTLARIN ÜZERİNDE SU KULLANIMI

Yengeler Maşallah Güran, Hediye Güran ve itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın daraltılmış HTS kayıtlarında yapılan tespitlere göre, Narin’in öldürüldüğü saat 15.15’den kısa bir süre sonra Arif Güran’ın evinde bulundukları eve ilk gelen kişinin yenge Hediye Güran olduğu tespit edildi.

Hediye Güran ve Maşallah Güran’ın saat 15.15’ten sonra saat 19.00’a kadar defalarca Arif Güran’ın evine girip çıktıkları ve tespit edilen standartların üzerinde evde su kullanımı yapıldığı belirlendi.

Başsavcılıkça şüpheli sanıkların HTS kayıtları üstünde uzman ekiplere yaptırılan incelemelerin tamamlandığı ve elde edilen sonuçlara göre sanıkların yeniden sorgulanmasına karar verildiği bildirildi.

İlk olarak, tutuklu bulunan 12 sanığın soruşturma savcıları tarafından ifadelerinin alınacağı öğrenildi.narin-2.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.