Narin soruşturmasında heyecanlandıran gelişme: Narin büyük ihtimalle hayatta

Narin soruşturmasında heyecanlandıran gelişme: Narin büyük ihtimalle hayatta

Diyarbakır'da 8 gündür kayıp olan Narin Güran'dan iyi haber bekleyen tüm Türkiye umutla bekleyişini sürdürüyor.

21 Ağustos'ta, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 8 yaşındaki Narin'den haber alamayan ailesi durumu yetkililere bildirdi. Bunun üzerine İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri arama çalışmalarına başladı.aw273567-01.jpgAramalara havadan da destek sağlanarak, jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopterler devreye sokuldu. Ayrıca, Narin'in kaybolduğu saatlerde bölgeden geçtiği belirlenen yaklaşık 150 araç incelendi. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar arandı. Şimdiye kadar toplamda 12 bin 550 araç sorgulandı, 130 kişinin ifadesi alındı, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümlük alan tarandı.

TERLİK BULUNDU, NUMARA UYUŞMUYORaw273567-02.jpgAramalar sırasında, 22 Ağustos gecesi yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Güran ailesinin evine yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunan terlik, Narin'in ailesine gösterildi. Anne ve baba, terliğin kızlarına ait olduğunu belirtti. Ancak terlik jandarma tarafından laboratuvara götürüldükten sonra, ailenin terlik numarasının Narin'inkinden farklı olduğunu fark ettiği öğrenildi.

aw274277-01.jpgNarin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili dikkat çekici açıklamalar yapan annesi, "Bizden şüphelenirler diye söylememiştim" dedi. Narin’in annesi, bir programa katılarak o gün yaşananları anlattı. Yayında, oğlunun ve arkadaşlarının arka bahçede tütün içip bir köpeğe zarar verdiklerini belirttiği sırada, yayın aniden kesildi. Anne, "Yapmayın, günahtır" dediğini ifade etti.

ABİ ENES SERBEST BIRAKILDIaw274765-01.jpgArama çalışmaları sırasında bir kişinin gözaltına alındığı ve bu kişinin Narin’in abisi Enes Güran olduğu bilgisi paylaşıldı. Enes'in ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını duyurdu.

"NARİN BÜYÜK İHTİMALLE HAYATTA"

TELE1 ana haber spikeri Burçin Atılgan, umut verici bir bilgi paylaştı. Atılgan, Narin’in yakın bir aile ferdi tarafından tutulduğunu ve büyük olasılıkla hayatta olduğunu söyledi. Atılgan, "Muhtemelen bugün iyi bir haber alacağız" ifadelerini kullandı.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

aw275222-01.jpgAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından Narin'in kaybolmasıyla ilgili bir paylaşım yaptı. Tunç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini belirtti.narini-arama-calismalari-8inci-gununde-362618-100275.jpgŞu anda bir kişinin gözaltında olduğunu söyleyen Tunç, olayın açıklığa kavuşturulması için her ayrıntının dikkatle incelendiğini ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti. Bakan Tunç, "Temennimiz, Narin evladımızın bir an önce sağ salim bulunmasıdır" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.