Narin soruşturmasında uydular devreye girdi

Narin soruşturmasında uydular devreye girdi

Türkiye'nin yüreğini yakan 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolması olayında yeni bir aşamaya geçildi. Uydu görüntüleri incelenmeye başlanacak.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran'ın aranmasında 16. gün geride kalırken soruşturmada uygu görüntülerinin incelenmesine karar verildi.

Narin Güran soruşturmasında gözler amcasına kilitlenirken küçük kızı arama çalışmaları tüm hızı ile sürüyor.

Narin'in yaşadığı Tavşantepe Köyü çevresinde 4 farklı alanda yoğunlaşan arama çalışmalarını uydularda dahil edildi.

narin1.jpg

21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin'in bulunması için yürütülen çalışmalarda henüz net bir gelişme kaydedilmedi. Geniş bir alanda sürdürülen taramalarda artık uydu görüntülerinden faydalanılacak.

16 gündür defalarca taranan bölgede, gözden kaçan bir detay ya da Narin Güran'a ait herhangi bir iz bulabilmek için yeniden taramalar yapılacak.

UYDU GÖRÜNTÜLER İNCELENECEK

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü arama çalışmalarında, bölge yeniden baştan aşağıya taranmaya başlanıyor. Taramalar Tavşantepe köyü çevresindeki 4 farklı noktada yoğunlaştırılıyor. Uzmanlar bu alanları uydu görüntüleri üzerinden işaretleyerek taramalara devam edecek.

48 drone ve 2 bin personel ve iki helikopter ile sürdürülen çalışmalarda, toplamda 11 bin metrekarelik alan yeniden taranacak. Uzmanlar şüpheye yer bırakmayacak şekilde her detayı yeni baştan 8. kez tarayacak.

MEZARLIKTAKİ BULGULAR ADLİ TIPA GÖNDERİLDİ

Uzman ekipler Tavşantepe Mahallesi mezarlığında Aselsan’a ait yeraltı görüntüleme cihazlarını kullanarak eski ve yeni mezarları inceledi. Yapılan çalışmada bazı şüpheli bulgulara ulaşıldı. Ancak bulguların Narin Güran'a ait olup olmadığı ancak Adli Tıp Kurumu’na gelen sonuçlara göre belli olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.