Narin’in ailesiyle ilgili flaş iddia ‘Tarikat’ detayı dikkat çekti’

Narin’in ailesiyle ilgili flaş iddia ‘Tarikat’ detayı dikkat çekti’

Gazeteci Altan Sancar, Narin'in ailesiyle ilgili yeni bir iddiayı açıkladı.

Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan beri aranma çalışmaları süren 8 yaşındaki Narin'in ailesiyle ilgili yeni bir iddia daha ortaya çıktı. Gazeteci Altan Sancar, ailenin bir yapıya bağlı olduğunu iddia etti.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 15 gündür kayıp olarak aranan 8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunması için Türkiye'de geniş çaplı bir arama çalışması gerçekleştiriliyor. Narin, 21 Ağustos’ta Kur’an kursuna gitmek için evden çıkarken o günden bu güne kadar kendisinden haber alınamadı. Bu süreçte Güran ailesiyle ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

AMCASI TUTUKLANMIŞTI

Narin’in amcası S.G., kasten adam öldürme suçlamasıyla tutuklanmıştı. Olayla ilgili mahkeme tarafınca yayın yasağı getirildi. Köyün muhtarı olan S.G.'nin tutuklanması, olayın aydınlatılması açısından önemli olduğu belirtiliyor. Aile üyelerinin de çelişkili ifadeler vermesi, olayın daha derin bir boyutu olduğunu gösteriyor.

narin-annesi.webp

SANCAR: AİLE ÜZERİNDE BİR YAPI ETKİLİ

Gazeteci Altan Sancar, Sözcü TV'de verdiği bir demeçte Güran ailesinin Diyarbakır’da 1990'lı yıllardan bu yana etkili olan ve son dönemlerde yeniden güçlendirilmeye çalışılan bir yapıyla sıkı ilişkileri olduğunu öne sürdü. Sancar, yapı hakkında detay veremediğini, ancak bu yapının ailenin üzerindeki etkisinin dikkate alınması gerektiğini altını çizdi. Sancar "Aile üzerinde bir yapı etkili. Yayın yasağı var, adını vermeyeceğim ama biliyoruz. Son dönemde güçlendirilmeye çalışılan bir yapı demek doğru olacaktır.Bir tarikatın da ötesine geçmiş bir yapı. 90'lı yıllardan bu yana Diyarbakır'da etkili" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.