Narin'in DNA'sının bulunduğu araç ortaya çıktı. İşte dikkat çeken ön koltuk detayı

Narin'in DNA'sının bulunduğu araç ortaya çıktı. İşte dikkat çeken ön koltuk detayı

Narin'e ait DNA örneklerinin bulunduğu tutuklu amca Salim Güran'ın aracının ön koltuğu sökülmüş, detaylı incelenmesi amacıyla kriminal laboratuara götürülmüştü. O araç ortaya çıktı.

Narin'e ait DNA örneklerinin bulunduğu tutuklu amca Salim Güran'ın aracının ön koltuğu sökülmüş, detaylı incelenmesi amacıyla kriminal laboratuara götürülmüştü. Diyarbakır'da, kaybolduğu 21 Ağustos'tan beri haber alınamayan 8 yaşındaki Narin'in DNA'sının bulunduğu arabanın fotoğrafı ortaya çıktı.

İKİ EKİP ÇALIŞIYOR

Narin'i arayan ekipler, iki ayrı gruba ayrıldı. Bir grup, Narin'in kaybolduğu 21 Ağustos günü saat 15.15'e kadar olan süreci, diğer grup ise bu saatten sonrasını araştırıyor. Bölgeden gelen her ihbar anında değerlendirmeye alınıyor.

ekran-goruntusu-2024-09-07-143532.png

YER ALTI GÖRÜNTÜLEME CİHAZI KULLANILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, mahalledeki mezarlıkta yer altı görüntüleme cihazlarıyla arama çalışmaları yapıldı. Ayrıca mahalleye giriş-çıkış yapan araçlar da kontrol edilerek kayıt altına alındı.

ekran-goruntusu-2024-09-07-143520.pngİLK GÖZALTINA ALINAN KİŞİ AĞABEYİ OLDU

Narin’in kaybolmasıyla ilgili ilk gözaltına alınan kişi ağabeyi oldu. Kolundaki ısırık izi nedeniyle sorgulanan 18 yaşındaki ağabey, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen çene yapısı örnekleriyle yapılan karşılaştırmanın sonucunda serbest bırakıldı.

AMCA TUTUKLANDI

araba.jpg

Narin'i arama çalışmalarının 11. gününde, amcası Salim Güran gözaltına alındı. Mahkemede, "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "kasten adam öldürme" suçlamalarıyla tutuklandı. Avukatı ise karara itiraz etti.

TUTUKLAMA NEDENİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklama kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Amcanın aracında bulunan DNA örneklerinin, Narin’in anne-babasıyla uyumlu çıkması tutuklama sebebi oldu" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.