Narin'in köyündeki eski muhtardan dikkat çeken sözler: 'Bu köyde cinayet olacak'

Narin'in köyündeki eski muhtardan dikkat çeken sözler: 'Bu köyde cinayet olacak'

Türkiye, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın üzücü gelişmesini konuşurken, Narin'in köyü olan Tavşantepe köyüyle ilgili 2018 yılında yapılan bir haber sosyal medyada yeniden gündem oldu.

2018 yılında yayımlanan haberde, Tavşantepe köyünün girişine yerleştirilen polis kontrol noktasının köy halkı tarafından istenmediği ve polislerin burada kalmaya devam etmesi halinde köyün terk edileceği ifade edilmişti. Sosyal medyada paylaşılan video, köy sakinlerinin yaşadığı rahatsızlıkları ve polislerin köyde oluşturduğu gerilimi gözler önüne seriyor.

728xauto-5.webpHABERİN DETAYLARI

2018 yılında "Rehber" adlı kanalda yayımlanan haberde, "Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köylüleri, yetkililere seslendi. Köyde yaşananları geçtiğimiz günlerde ekranlara taşımıştık. Tavşantepeliler, köylerindeki polis kontrol noktasının kaldırılmaması halinde köyü terk edeceklerini söylüyor" ifadelerine yer verilmişti.

728xauto-6.webpHaberde, Tavşantepe köyü sakinlerinin, köyün girişine konuşlanan polis kontrol noktasının kaldırılmasını talep ettiği ve aksi takdirde köyü terk edeceklerini söyledikleri belirtilmişti. Mikrofon uzatılan eski muhtar, köydeki polis varlığına ilişkin sert eleştirilerde bulunarak, "Kenan Evren döneminden bu yana böyle bir durum yaşamadım. Bu polisler burada kalırsa cinayet çıkacak, bu köy yıkılacak" demişti.

Eski muhtar, "Polisler burada kalırsa, köyün tamamı göç edecek veya bir cinayet yaşanacak. Çocuklar camiye bile gidemiyor" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

728xauto-7.webpKÖY SAKİNLERİNİN ŞİKAYETLERİ

Haberde, köy sakinlerinin polislerin kendilerine sıkıntı çıkardığı, çocukların camiye gitmekte zorlandığı ve polislerin sürekli kimlik kontrolü yaptığı gibi şikayetleri de yer almıştı. Ayrıca, caminin elektrik parasının köy halkından alınmadığı, asker ve polislerin bu elektrik kullanımını gerçekleştirdiği iddiaları da gündeme gelmişti.

728xauto-8.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.