Noterlik Kanunu değişiyor: AKP'nin yetkili ismi açıkladı

Noterlik Kanunu değişiyor: AKP'nin yetkili ismi açıkladı

Noterlik Kanunu'nda bulunan 12 kanunda değişiklik TBMM'ye sunuldu.

Noterlik Kanunu'nun da aralarında bulunduğu 12 kanunda değişiklik öngören 23 maddelik teklif, AK Parti tarafından TBMM'ye sunuldu. Bu teklifle noterlere esnek çalışma modeli getirilecek. Ayrıca kanun teklifi ile casusluk eylemleriyle daha etkin mücadele edilebilmesi amacıyla Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yeni bir suç ihdas ediliyor.

ESNEK ÇALIŞMA DÜZENİ GELİYOR

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifle noterlere esnek çalışma düzeni getirildiğini belirtti. Güler, "Teklifimizin içerisinde noterlere esnek çalışma düzeni getiriliyor. Anayasa Mahkemesi'nin geçmiş dönemde verdiği iptal kararları da yeniden düzenlenecek" dedi.

CASUSLUKLA MÜCADELEDE YENİ DÜZENLEMELER

Kanun teklifi ile casusluk eylemleriyle daha etkin mücadele edilebilmesi amacıyla TCK'da yeni bir suç ihdas ediliyor. Yapılması öngörülen düzenlemeyle, devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda suç işlenmesi yaptırıma bağlanıyor.

CEZALAR ARTTIRILIYOR

Devletin güvenliği veya iç ve dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda suç işleyenler hakkında üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verilecek. Fail hakkında hem bu suçtan hem de işlediği ilgili suçtan dolayı ayrı ayrı cezaya hükmolunacak. Eğer fiil savaş sırasında işlenmişse veya devletin savaş hazırlıklarını veya savaş etkinliğini veya askerî hareketlerini tehlikeye sokmuşsa, faile sekiz yıldan on iki yıla kadar hapis cezası verilecek.

MİLLİ GÜVENLİK VE STRATEJİK ÖNEME HAİZ KURUMLAR

Suçun milli güvenlik açısından stratejik önemi haiz birimler ile proje, tesis ve hizmetleri yerine getiren kurum ve kuruluşlarda görev yapanlar tarafından işlenmesi halinde verilecek ceza bir kat artırılacak. Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması Adalet Bakanının iznine bağlı olacak.

Bu düzenlemelerle, Türkiye'nin milli güvenlik ve iç veya dış siyasetine zarar veren casusluk eylemleriyle daha etkin mücadele edilmesi hedefleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.