O emeklilerin maaşlarına el konuldu. Binlerce kişi risk altında

O emeklilerin maaşlarına el konuldu. Binlerce kişi risk altında

Ankara'da memur, emekli ve kamu görevlilerini hedef alan dolandırıcılık skandalı ortaya çıktı. Binlerce emekli, bu dolandırıcılık nedeniyle maaşlarından oldu.

Dolandırıcılar, kredi almakta zorlanan memur ve emeklilere yüksek faiz oranlarıyla kredi vereceklerini vaat ederek 99 kişiyi mağdur etti. Bu kişiler, önce yüksek faizlerle borçlandırıldı, ardından icraya verilip tefecilik yöntemiyle dolandırıldı. Bazı mağdurların maaşlarına da el konuldu.

368ba14a1-bhrq.jpgÖne çıkan mağdurlardan biri olan Kamil K.Ö., yaşadıklarını CİMER'e bildirdi. Kamil K.Ö., Ünal K. isimli dolandırıcıdan aylık %20 faizle 18 bin lira aldığını, boş senet imzalamak zorunda bırakıldığını ve bu nedenle kabul etmek zorunda kaldığını belirtti.

Ödeme yaptığı halde senedinin geri verilmediğini ve borcunun bitmediği gerekçesiyle tehdit edildiğini ifade etti. Senedin üzerine 90 bin TL yazılarak Ankara 8. İcra Dairesi'nde icraya verildiği bilgisi paylaşıldı.

para-emekli-tl-maas-3-qosv-cover.jpgSoruşturma kapsamında, dolandırıcıların ilanlar bastırıp otobüs duraklarına, kahvehanelere yapıştırdığı ve sosyal medyada reklamlar paylaştığı tespit edildi. Şüphelilerin, "ksmkuyumculuk.com" adlı internet sitesi ve sosyal medya hesaplarını kullandığı belirlendi.

71269.jpgHazırlanan iddianamede, tefecilik suçundan Altan P. ve İbrahim M. için 30 yıl, Tahsin Yasin K. için 120 yıl, Bahri G. için 930 yıl, Ünal K. için 954 yıl hapis cezası talep ediliyor. Ayrıca, Cansu A. için 54 yıl, Şerife K. için ise 234 yıl hapis cezası isteniyor. Şüphelilerin 99 mağdura toplamda 5 milyon lira haksız kazanç sağladıkları belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.