O hisselere 1 ay yasak getirildi: Hisse fiyatları çakıldı

O hisselere 1 ay yasak getirildi: Hisse fiyatları çakıldı

Borsa İstanbul’da bir ay süreyle iki hisse hakkında tedbir veya yasak kararı alındı.

Borsa İstanbul tarafından iki hisse hakkında yasak veya tedbir kararı alındı.

borsa.jpg

Alınan bilgiye göre Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Borsa İstanbul’da işlem gören Birikim Varlık Yönetim (BRKVY) hissesi hakkında kredili işlem yasağı kararı ve İhlas Ev Aletleri İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (IHEVA) hissesi hakkında ise brüt takas tedbiri kararı alındı. Hisseler hakkında alınan yasak ve tedbir kararları 28 Haziran tarihine kadar geçerli olacak.

Ayrıca IHEVA hisseleri hakkında daha önce kredili işlem yasağı kararının brüt takas tedbirinin uygulanacağı süre boyunca devam edeceği öğrenildi.

İKİ HİSSE DEĞER KAYBETTİ

Borsa İstanbul’da işlem gören Birikim Varlık Yönetim (BRKVY) ve İhlas Ev Aletleri İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (IHEVA) hisseleri yasak ve tedbir kararı sonrası haftanın son işlem gününe değer kaybederek başladı. IHEVA hisseleri güne yüzde 1’e yakın değer kaybederek başlarken 4,230 TL seviyesinden işlem görürken BRKVY hisseleri ise benzer oranda değer kaybederek 65 TL civarından işlem görüyor. İki hissenin haftayı nasıl kapatacağı ise merak konusu oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.