O hisselere yatırım yapanlar aman dikkat

O hisselere yatırım yapanlar aman dikkat

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, borsaya ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Borsadaki yatırımcı sayısı gün geçtikçe yükselirken, ünlü ekonomist Hatice Kolçak’tan kritik açıklamalar geldi.

Borsadaki yükselişin sürdüğüne dikkat çeken ve yabancı yatırımcı kuruluşlarında Türk ekonomisine dair gelen olumlu sinyallere vurgu yapan Kolçak "Şu anda borsada aman aman bir yabancı yok ama bir yabancı girişi var. Ciddi yapılan görüşmelerin tam neticesini almadık daha ama yabancı radarına girdik ve yabancı kurumların yaptığı açıklamalar olumlu. Buraya doğru ufaktan yönlerini kaydırmış durumdalar” dedi.

Borsa endeksinin 10 bin seviyelerini görmesi için gerekenleri açıklayan Kolçak "Yükselişin olması için 8 bin 405 üzeri kapanışlar görmemiz lazım ve bu kapanışların mümkünse günlük veya haftalık olması lazım ki 9 binler 10 binlere doğru gidelim." İfadelerini kullandı.

thumbs-b-c-87099c4ee46fb226c15d73ebb733eeb0.jpg

"BU SEVİYELERE DİKKAT!"

Kolçak, borsaya yatırım yapanlara önemli uyarılarda bulunarak "Ama teknik olarak baktığımız zaman hala bir düzeltme işte ikili tepe oluşumundan bahsediliyor sık sık duyuyorsunuzdur bunu yani hala bir aşağı yönlü hareketler yapabilir. Borsa 7 bin 960 üstünde kaldığı sürece o testere piyasası yine gider gelir çalışır diye düşünüyorum. Yükselişlerde 8 bin 405 üzeri kapanışları takip edeceğiz. 7 bin 960 desteğinin kırılmasıyla tekrar 7 bin 600'lü seviyeler hatta 7 bin 300'lü seviyelere kadar inme ihtimali var bunu anlık ve günlük takip ediyor olmamız lazım." Dedi.

"ŞİRKETLERDEN GÜZEL HABERLER GELEBİLİR"

Şirketlerden sevindirici haberler gelebileceğini belirten Kolçak "Bilanço fiyatlamaları yavaş yavaş başladı ve devam edecek. Hisse ayrışmalarını çok göreceğiz. Bilançosu iyi gelen şirketlerde güzel hareketler görebiliriz. Genel olarak yabancı girişi beklediğimiz ve ufak ufak geldikleri için bu da borsa için pozitif." diye konuştu.

thumbs-b-c-2f18d1b6bb4de07e3f2ce154e9e3e6cd.jpg

"PİYASALAR BİRAZ GERGİN"

Filistin- İsrail gerginliği sonrası borsa yaşanan dalgalanmayı değerlendiren Kolçak "Şuanda piyasalar biraz gergin. Borsa tabi düşüşle başladı. Cuma günü 8 bin 400'ün üstünde kapatmıştık ama pazartesiye düşüşle başladık. Yön bulmaya çalışıyor bir yandan. Bunun böyle olması çok normal, izleyip görmek lazım." dedi.

Bu süreçte ana hisselerin daha güveli olduğuna vurgu yapan Kolçak "Elinizdeki hisse de çok önemli. Panik yapmaktansa izleyip görme taraftayım. Bu küresel bir olay bizimle ilgili değil" ifadelerini kullandı.

thumbs-b-c-db64daf26278a961ce7cb15e361d50f4.jpg

HİSSELERE DİKKAT!

Hatice Kolçak, yatırımcılara elindeki hisseleri iyi takip etmesi gerektiğine dikkat çekerken "Biz hala endekse baktığımızda iyi noktalarda duruyor. Hisse bazında özellikle iyi takip etmemiz gerekiyor. Ana hissede olanların bence çok korkacak bir şeyi yok." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.