O iki altın tamamen yasaklandı artık satılmayacak: Altını olanlar dikkat!

O iki altın tamamen yasaklandı artık satılmayacak: Altını olanlar dikkat!

Yatırım yapmak için altın biriktiren vatandaşlara kötü haber geldi.

Yatırımcılar altın fiyatlarini yakından takip ederken kuyumcularda satılan o iki altının üretiminin artık olmayacağı duyuruldu.


Birikmiş olan vatandaşların bir çoğu yatırımlarını değerlendirmek için altın fiyatlarini takip ediyor. Yatırımın değerlendirme isteyen kimi vatandaş cumhuriyet altını tercih ederken kim ileri yarım çeyrek ya da gram tercih ediyor. Ancak o iki altın yatırımcıların artık tercihleri arasında yer alamayacak çünkü artık satılmıyor.

whatsapp-gorsel-2023-11-30-saat-08-24-22-46ab55fc.jpg

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam memiş bu kapsamda vatandaşların aklındaki sorulara yönelik açıklamalar yaptı.

ASLINDA HEPSİ 22 AYAR
Açıklamasında altın çeşitlerine değinen Memiş, Altınların isimleri farklı olsa olsa da ayarlarının 22 ayar olduğunu vurguladı. Bununla birlikte altının görüntüsünün fiyatını etkilemediğine de dikkat çekerken, 24 ayar gram altınlar da rafineler tarafından üretilen altın çeşididir. 24 ayarı sadece rafineler üretiyor. Darphane üretmiyor dolayısıyla burada bir farklılık yok ifadelerini kullandı. Vatandaşların altın tercihinin tamamı ile kişinin alışkanlığına bağlı olduğunu dile getirdi.

BU ALTINLARIN ARTIK ÜRETİMİ YOK AMA...
Öte yandan gram ve yarım gram altının üretiminin durdurulduğuna da değindi. Hazine ve maliye bakanlığı tarafından bir genelge yayınlandı ve artık üretimleri yok ancak elinde olan vatandaşlar bozdurabiliyor bunda bir problem yok. Ama üretimi yasak dedi.


İslam Memiş açıklamasında ‘’Bize de tuhaf geldi, hiçbir manası yok. Bana saçma geliyor. 0.25 gram ile 0.50 gramın üretiminin yasaklanmasının Türkiye ekonomisine hiçbir katkısı olmayacaktı. Bu altınları kim alıyor? 1 gramı alamayan vatandaşlar alıyor. Düğünde, nişanda, özel günlerde kullanıyorlar. E altının gramı malum. Kim 1gram altın alabilecek bugünkü ekonomik koşullarda? En azından 0.25 alıyorlardı ve altın kültürü devam ediyordu.’’ ifadelerine de yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.