O illere kar geliyor: Meteoroloji'den flaş uyarı

O illere kar geliyor: Meteoroloji'den flaş uyarı

Yurt genelinde hissedilen soğuk hava etkisini şiddetlendirilecek. Meteoroloji bazı bölgelerde kar yağışına yönelik de uyarılarda bulundu.

Yurt genelinde yazdan kalma günler devam ederken, havanın seyrinin birdenbire değişmesi vatandaşların soğuk havaya hazırlıksız yakalanmasına sebebiyet verdi. Aniden yüzünü gösteren sağanak yağışlar yurt genelinde zor anlar yaşattı.

sap.jpg

2.jpg

Soğuk hava etkisini şiddetlerek hissettirmeye devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

kar.jpg

O BÖLGEDE KAR YÜZÜNÜ GÖSTERECEK
Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ya.jpg

MARMARA’DA SON DURUM
Marmara bölgesinde 17 Ekim Perşembe günü havanın parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.