O kişiler emekli olacak 'Milyonların beklediği karar torba yasadan çıktı'

O kişiler emekli olacak 'Milyonların beklediği karar torba yasadan çıktı'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan o kişilerin emekli olacağını paylaştı.

Uzun süredir gündemde olan ev hanımlarının emekliliğiyle ilgili çalışmalar hız kazandı. Bu yıl çıkacak torba yasada ev hanımlarının isteğe bağlı Bağkur statüsünde prim ödeyerek emekli olabilecekleri düzenlemeler de yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yasayı paylaştı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci detayları açıkladı.

EV HANIMLARI DA "EVDE ÇALIŞAN KADIN" SAYILACAK

Ev hanımları da artık "evde çalışan kadın" statüsünde görülecek ve emekli olabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yıllardır gündemde olan ev hanımlarının emekliliğini kolaylaştıran düzenlemeyi paylaştı. Işıkhan, 5 yıllık plan çerçevesinde ev kadınlarına emeklilik imkanı getirileceğini belirtti.

emekliii.jpg

EMEKLİLİK DETAYLARINI AÇIKLADI

Ev hanımlarına getirilecek olan emeklilik düzenlemesinin detaylarını Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci aktardı. Cenkci'nin açıklamaları şu şekilde:

"Ev kadınları, isteğe bağlı Bağkur statüsünde prim ödeyebilecek. Primler netleştikçe paylaşılacak. Primlerin bir kısmı devlet tarafından teşvik edilecek. Devlet, ev hanımlarına emeklilik için kolaylık sağlayacak. Yemek, çamaşır, ütü derken tam gün evde çalışan ev kadınlarına isteğe bağlı Bağkur statüsünde prim ödemelerinin üçte birini devlet destekleyecek” dedi.

Ev hanımlarına emeklilik hakkı 7200 prim günle sağlanacak.Yatırılacak olan isteğe bağlı sigorta priminin 6400 lira 80 kuruşluk bölümüne, 2133 lira 65 kuruş destek sağlanmış olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.