O kurslar tamamen kapatılacak! 81 ilin valiliğine yazı gönderildi

O kurslar tamamen kapatılacak! 81 ilin valiliğine yazı gönderildi

81 ilin valiliğine yazı gönderildi. MEB o kurslar için harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi iznini "kişisel gelişim kursu" adı altında alıp, öğrencilere liselere ve yükseköğretime giriş sınavlarına hazırlık eğitimi vererek amacının dışında faaliyet gösteren kurslara yönelik kapatma işlemi başlattı.

MEB, çeşitli illerden gelen şikayetler üzerine, bu kursların yasalar dışına çıktığını tespit etti. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner'in imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen yazıda, söz konusu kursların denetlenmesi ve gerekli yaptırımların uygulanması istendi.

kurs-kapakaa.webp

Yazıda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devletin gözetim ve denetimi altında yürütülmesi gerektiği hatırlatılarak, eğitim faaliyetlerinin MEB denetimine tabi olduğu vurgulandı.

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na atıf yapılarak, "çeşitli kurslar", "özel öğretim kursları" ve "sosyal etkinlik ve gelişim merkezlerinin" izinleri doğrultusunda faaliyet göstermeleri gerektiği belirtildi.

sinif-ders-stok-2118814.jpg

RUHSATLARI İPTAL EDİLECEK

Kursların izin verilen faaliyet alanlarının dışında eğitim vermeleri durumunda, iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının iptal edileceği uyarısı yinelendi. Ayrıca, valiliklerden bu tür kursların denetim ve takibinin hassasiyetle yapılması talep edildi.

Amacı dışında faaliyet gösterdiği tespit edilen kurslar, 5580 sayılı kanun gereği kapatılacak. Ayrıca, uygun seviyede öğrenci kaydı yapmayan sosyal etkinlik merkezleri ve özel öğretim kurslarının da faaliyetlerine son verileceği duyuruldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.