O ögrenciler okula 1 ay geç başlayacak 'Milyonları ilgilendiren gelişme'

O ögrenciler okula 1 ay geç başlayacak 'Milyonları ilgilendiren gelişme'

MEB, hasat mevsimi boyunca okula devam edemeyen öğrenciler için özel bir düzenleme yapacak.

Yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kala, özellikle tarımın yoğun olduğu bölgelerde yaşayan öğrenciler ve veliler, hasat mevsimiyle birlikte okulların başlaması konusunda endişeli.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 1. sınıf ve 5. sınıf öğrencilerinin 2 Eylül'de, diğer tüm kademelerin ise 9 Eylül'de okula başlamasına karar verdi. Ancak, hasat mevsiminin eylül ayının sonlarına kadar devam etmesi nedeniyle, birçok öğrenci ailesiyle birlikte tarlada çalışmak zorunda kalacak.

raporlu-egitim-tatili-9-gune-tamamladilar-siniflar-bos-kaldi.webp

MEB'DEN HENÜZ RESMİ BİR AÇIKLAMA YOK

MEB'in bu durumu göz önünde bulundurarak, hasat mevsimi boyunca okula devam edemeyen öğrenciler için özel bir düzenleme yapacağı kulislerde konuşuluyor. Özellikle tarımın yoğun olduğu bölgelerdeki okullarda, öğrencilerin eğitimden geri kalmaması için esnek çalışma saatleri veya uzaktan eğitim gibi alternatifler değerlendirilebilir. Ekim ayına kadar devam edecek olan hasat mevsimi dolayısıyla ailesiyle birlikte çalışmakta olan öğrenciler yer alıyor.

meb.webp

MEB'den henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, eğitimciler ve veliler, öğrencilerin mağdur olmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.