O partinin kazandığı tüm belediyelerde bedava market alışverişi yapılacak

O partinin kazandığı tüm belediyelerde bedava market alışverişi yapılacak
O parti resmen duyurdu. Kazandığı belediyelerin tümünde ücretsiz market alışverişi yapılacak.

Hayat pahalılığı sebebiyle vatandaşlar zor günler geçiriyor. Marketlerde çanta çanta alışveriş dönemi bir kesim için resmen hayal oldu.

Vatandaşlara bir nebze iyi gelecek gelişme ise o partide yaşandı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin kazandığı belediyelerde ücretsiz alışveriş yapılacağını duyurdu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

aw198810-01-2.jpg

ÖDEME YAPMADAN ALIŞVERİŞ YAPILABİLECEK

Suat Kılıç’ın yaptığı açıklamaya göre, Yeniden Refah’ın kazandığı belediyelerde kurulacak ‘refah marketler’de vatandaşı ‘refah kart’ın limiti kadar olan alışverişi herhangi bir ödeme yapmaksızın ‘refah marketler’den yapabilecek.

Her türlü tarımsal ürünün maliyetinin indirilmeden çarşı ve pazarda fiyatların düşmesinin mümkün olmadığını aktaran Kılıç, süt üreticilerinin korunması yönünde acil, kararlı ve istikrarlı adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de buzağı varlığının da en az iki katına çıkarılması yönünde acil adımlar atılması gerektiğini dile getiren Kılıç, Tarım Bakanlığı'nda ilgili veya yetkililer konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilse Yeniden Refah’ın kazandığı Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Bey'in kendilerini bilgilendirebileceklerini söyledi.

aw198810-02.jpg

ALIŞVERİŞ PARA İLE DEĞİL REFAH KART İLE YAPILACAK

Aziziye Belediye Başkanını seçilir seçilmez çoban kepeğini sırtına geçirdiğini dile getiren Kılıç, “Emrullah bey, hayvan varlığını artırma meselesini Türkiye'de en iyi bilen üç kişiden biridir” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisinin 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde kazandığı belediyelerde ‘refah marketler’ açılacağını söyleyen Kılıç, ‘refah marketler’in gelir kaynağının belediyelerin gelir kalemleri olabileceği gibi bağışlar ile doğrudan ihtiyaç sahibi kişilere ulaşacağını söyledi.

Belediyelerde ‘refah marketler’e o ilde üretilen ürünlerden ya da başka illerdeki Yeniden Refah Partili belediyelerin tarımsal üretim veyahut yine yerel seçim beyanlarında yer alan Refah Tarım Kooperatifi ürünlerinden uygun fiyatlarla tedarik etmek suretiyle vatandaşlara ulaşacağını aktaran Suat Kılıç, buralarda alışverişin parayla değil, ‘refah kart’ ile yapılacağını belirtti.

aw198810-03-1.jpg

BELEDİYENİN KAZANDIĞI İL VE İLÇELERDE GEÇERLİ OLACAK

Ücretsiz alışveriş için ‘refah kart’ verilecek kişilerin titizlik içerisinde seçileceğini aktaran Kılıç, “Aile nüfusuna paralel bir rakam doğrultusunda kartlara yükleme yapılacak ve bu ‘refah kart’ ile markette belirlenen rakamlar üzerinden alışverişler sağlanmış olacak. Vatandaşımız ‘refah kart’ın limiti kadar olan alışverişi herhangi bir ödeme yapmaksızın ‘refah marketler’den almış olacak” ifadelerini kullandı.

Pilot uygulamanın ilk olarak kazandıkları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde hayata geçeceğini aktaran Suat Kılıç, bu uygulamanın diğer il ve ilçelerde de hayata geçirileceğini aktardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.