O üniversitede İHA merkezi kuruluyor

O üniversitede İHA merkezi kuruluyor

Türk Hava Kurumu Üniversitesi İnsansız Hava Aracı Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetmeliği yayımlandı.

Serdar KULAKSIZ / KAMU SON HABER 

Resmi Gazete''de yayımlanan yönetmelik, Türk Hava Kurumu Üniversitesi İnsansız Hava Aracı Sistemleri ve Uygulama merkezinin amaçlarına Faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsıyor. 

İNSANSIZ HAVA ARACI PROJELERİ GELİŞTİRİLECEK
Yönetmeliğe göre merkezin, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşların insansız hava aracı sistemleri ihtiyacına yönelik çeşitli kabiliyetlerde özgün insansız hava aracı sistemleri projelerini geliştirmek ve bunları hayata geçirmesi planlanıyor.

SANAYİ VE AKADEMİ İŞ BİRLİĞİNİ SAĞLAYACAK  
Araştırma ve geliştirme çalışmaları neticesinde kazanılan teorik birikimin uygulamaya geçirilmesi aşamasında akademi-sanayi iş birliğini en üst düzeyde sağlaması hedefleniyor.

AKADEMİK PLATFORM GÖREVİ YAPACAK 
Merkez, üniversitenin ilgili fakülte, enstitü ve meslek yüksekokullarının dersleri olmak üzere insansız hava aracı sistemleri ile ilgili yapılacak bilimsel araştırmalar için akademik platform görevi yapacak.

Üniversitenin tüm akademik birimleri ile koordineli olarak mümkün olduğunca kamu kurum ve kuruluşları ile dernek, vakıf, şirket gibi özel kuruluşlara, ulusal ve uluslararası kaynaklı projeler geliştirmek ve bu alanda yapılacak çalışmaları kolaylaştırması planlanıyor.

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERECEK 
Merkez, resmi veya özel sektör kurum ve kuruluşlarına başta insansız hava aracı sistemleri olmak üzere itki, aerodinamik, uçak yapısı, aviyonik, uçuş kontrolü ve uçuş elektroniği gibi havacılık konularında danışmanlık hizmeti verebilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.