O üniversitede yemek yüzde 100 zamlandı! Üç öğünün öğrenciye maliyeti dudak uçuklattı

O üniversitede yemek yüzde 100 zamlandı! Üç öğünün öğrenciye maliyeti dudak uçuklattı

Zor dönemden geçen öğrencilere yeni bir darbe geldi. Üniversitenin yemek ücretleri yüzde 100 zamlanınca, üç öğünün maliyeti 4 bin 800 lira oldu.

Üniversitelerin yeni eğitim dönemine girdiği bu günlerde, ekonomik zorluklar nedeniyle öğrenciler temel ihtiyaç maddelerine erişimde güçlük çekerken, Ege Üniversitesi’nde yemekhane ücretlerine yüzde 100 oranında zam yapıldığı bildirildi.

357774.webp

AK Partili Prof. Dr. Necdet Budak’ın rektörlüğündeki Ege Üniversitesi, öğrencilerin öğle yemeği fiyatını 15 liradan 30 liraya çıkardı. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ücretleri de 35 liradan 60 liraya yükseltildi.

Egeli Gazete’de yer alan habere göre, 2024-2025 eğitim yılının pazartesi günü başlayacağı Ege Üniversitesi’nde, öğrencilere yönelik bu önemli artış gündeme geldi.

ÜÇ ÖĞÜN YEMEĞİN MALİYETİ DUDAK UÇUKLATTI

Üç öğün yemek yiyen bir öğrencinin aylık yemek maliyeti 4800 liraya ulaştı. Türkiye'nin en büyük üç üniversitesinden biri olan ve 60 bin öğrenciye ev sahipliği yapan Ege Üniversitesi'ndeki bu yüksek artış büyük tepki topladı. 2024-2025 eğitim döneminin pazartesi günü başlayacağı üniversitede, yeni yemek ücretleri uygulanmaya başladı ve öğrencilerin kartlarına zamlı tarifeden yükleme yapıldığı bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.