Ocaklarınız ilk günkü gibi parıl parıl parlayacak! Meğer bu kadar basitmiş

Ocaklarınız ilk günkü gibi parıl parıl parlayacak! Meğer bu kadar basitmiş

Mutfaklarımızın en yoğun kullanılan bölümleri olan ocaklar, günlük kullanım sonucu zamanla yağ ve kir birikintilerine maruz kalabiliyor. Bu durum, hem sağlık hem de hijyen açısından düzenli olarak temizlenmesi gereken bir işlemdir.

Mutfak ocakları, sık kullanımlarıyla zamanla lekelenme, kirlenme ve siyahlaşma eğilimindedir. Ancak bu siyahlık, kalıcı gibi görünse de, kolayca temizlenebilir. Kimyasal içerikli ürünlerin yanı sıra evde bulunan doğal temizleyicilerle de bu sorunu çözebilirsiniz.

Ocaklardaki siyah lekeleri alıp götürüyor! Tek bir damlasıyla ocak gözleri ışıl ışıl olacak

Ocaklardaki lekeleri gidermek için bu doğal yöntemi deneyin ve ocaklarınızın tertemiz olmasını sağlayın. Bu temizlik işleminden sonra düzenli aralıklarla tekrarlayarak leke oluşumunu önleyebilirsiniz.

Ocak temizliği için gerekli olan malzemeler arasında sıcak su, bulaşık deterjanı, sirke veya limon suyu, mikrofiber bez, spatula ve sünger bulunuyor. Bu malzemelerle ocağınızın eski görünümünden eser kalmayacak şekilde temizlik yapabilirsiniz. İlk adım olarak, spatula yardımıyla lekeli bölgelerdeki yiyecek artıklarını temizlemelisiniz.

Yağlanmış Ocak demirleri nasıl temizlenir / cam Ocak temizliği / ankastre Ocak temizliği / - YouTube

Ardından ılık su ve bulaşık deterjanıyla yüzeyi temizleyin. Eğer ocağınızda ızgara varsa, bunu çıkararak sıcak suyla iyice temizleyin ve ardından sirke veya limon suyuyla ovun. Durulama işlemine geçmeden önce lekeleri iyice çitileyebilirsiniz.

Ocaklardaki siyah lekeleri alıp götürüyor! Ocağınız ışıl ışıl olacak - Aydın Haber, Son Dakika Aydın Haberleri| Aydinpost.com

Cam üstü ocaklar için cam temizleyici kullanarak yüzeyleri temizleyebilir ve kuru bir bezle parlatabilirsiniz. Ocak altını temizlemek için ise tekrar bulaşık deterjanından yardım alabilirsiniz. Ankastre ocakların temizliği ise genellikle en çok merak edilen konulardan biridir. Bunun için süngerin yumuşak tarafını, mikrofiber bezleri veya kağıt havluları kullanarak temizlik yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.