Odaklanma soruna neden oluyor: Beslenme hazırlarken bu hatayı yapmayın!

Odaklanma soruna neden oluyor: Beslenme hazırlarken bu hatayı yapmayın!

Çocuklara beslenme hazırlarken öğünlerin lezzetli olması kadar dikkat edilmesi gereken farklı kriterlerde bulunuyor. Beslenme hazırlarken yapılan hatalar odaklanma sorunlarına yol açabiliyor.

Uzmanlara göre dengeli beslenmek çocukların okul başarısını etkiliyor. Okullarda ders zilinin çalmasıyla birlikte ebeveynler de çocuklarına doğru ve dengeli bir beslenme alışkanlığı oluşturabilmek için okula götürdükleri besin ürünlerine önem gösteriyor. Bu kapsamda uzmanların bazı uyarıları bulunuyor. Çocuklara beslenme hazırlarken öğünlerin lezzetli olması kadar dikkat edilmesi gereken farklı kriterlerde bulunuyor.

UZMANI UYARDI!

Diyetisyeni Elif Topuz Ülkü, çocukların güne muhakkak sabah kahvaltısıyla başlaması gerektiğini vurgulayarak; "Şekerli atıştırmalıklar çocukların odaklanması gerekirken, aksine uyku problemi oluşturabiliyor" dedi.

Ülkü, bununla birlikte okul çağındaki çocukların günlük beslenme alışkanlıkları ve dengeli beslenme konusunda önemli ebevynlere önem arz eden uyarılarda bulundu. Dengeli beslenmede kahvaltının önemine dikkat çeken eden Ülkü, kaliteli protein kaynakları olan yumurta ve peynir ile tam tahıllı ekmekler ve mevsim sebzelerinin kahvaltıda yer almasını önerdi. Şekerli atıştırmalıklar konusunda da aileleri uyaran Ülkü, eve gidemeyen öğrencilere öğle yemeklerinin okul tarafından sağlanmasının düzenli beslenme açısından önemine vurgu yaptı.

“ARA ÖĞÜNLERDE KEK, MEYVE SUYU GİBİ ÜRÜNLER ÇOCUKLARIN ODAKLANMASINA ENGELLER”

Okullarda genellikle birkaç tane uzun teneffüs olduğunu ve çocukların da bu arayı atıştırmalıklarla geçiştirdiğine vurgu yapan Diyetisyen Ülkü, “Okula gittikten sonra genellikle birkaç tane uzun teneffüsleri var. Bunlar da ara atıştırmalarını yapabiliyorlar. Tabi biz şimdi toplum olarak biraz ara öğünlerin içeriği genellikle kek, meyve suyu tarzında oluyor. Biz aslında çok istemiyoruz. Bu tarz çok fazla şeker içeriği olan ürünler ". O yüzden daha çok ayran, yoğurt, kefir gibi, süt gibi yanına kaliteli mevsim meyvelerinden kuru meyve olabilir, taze meyve olabilir. Bunları ara atıştırmaları olan anneleri, babaları yanlarına verebilirler. Kurumlar genellikle öğle yemeğini veriyorlar okullar. Bu okul yemeğinin muhakkak yenmesini istiyoruz. şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.