Ziraat Fakültesi'nde Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü'ne bağlı olarak kurulan ve öğrenciler için pratik çalışmalar yapma amacı bulunan pilot ekmek üretim tesisi, ramazanda da işliyor. Öğrenciler günlük pide üretimi yapıyor.
Günlük 12 bin adet 'roll' adıyla tabir edilen yuvarlak ekmek yapan öğrenciler, ramazan ile pide de yapmaya başladı. Hijyen kurallarına uyularak yapılan pideler saat 13.00 ile 17.30 arasında üretiliyor.
Akademisyen gözetiminde öğrencilerin ürettiği pideler, Atatürk Üniversitesi kampüsünde 15 TL'den satılıyor. Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, öğrencilerin tecrübe edinmesi için önemli olan modern fabrikada günde 12 bin yuvarlak ekmek üretildiğini söyledi.
İlgili Haberler