Öğretmenleri şoke eden yasak! Okullara yazı gönderildi

Öğretmenleri şoke eden yasak! Okullara yazı gönderildi

Kamuda Tasarruf Tedbirleri öğretmenleri vurdu. Safranbolu ilçesindeki tüm okulların öğretmenleri adeta şokta!

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki tüm okullara yazı gönderildi. Kamuda Tasarruf Paketi kapsamında düzenlenen yazıda, alınacak tedbirler tek tek açıklandı. Ancak yazıda geçen maddeler, şaşkınlık yarattı. Her insanın eli ayağı olan o cihazların kullanımı yasaklandı.

retmen-349393.webp

İLÇEDEKİ HER OKULA GÖNDERİLDİ

Safranbolu ilçesindeki okullara Müdürlük tarafından gönderilen talimatta yer alan ifadeler arasında su ısıtıcısı ve çay makinesi gibi cihazların kullanılmaması istendi. Kamuda Tasarruf Paketi çerçevesinde belirlenen talimat, duyanları şaşkına çevirdi. Bu şekilde kamu kurumlarında yapılan harcamaların azaltılması hedeflendi. Ancak konuyla ilgili tepkiler gecikmedi.

“KAMU BİNALARINDA ISITICI, ÇAY MAKİNESİ KULLANILMAMASI…”

İlçedeki tüm okullara gönderilen yazıda, Tasarruf Tedbirlerinin uygulanması kapsamında uyarılar yapıldı. Azami tasarruf anlayışı denilerek, “Kamu binalarında ısıtıcı, çay makinesi vb. cihazların kullanılmaması, konunun kurum amirleri tarafından hassasiyetle takip edilmesi, azami tasarruf tedbirlerine riayet edilmesi, gerekli denetim yapılması, tespit edilen aksaklıklara disiplin hükümlerine göre işlem yapılması, aykırılık tespit edilen hususlar ve yapılan çalışmalar hakkında düzenlenecek raporun 29.05.2024 tarihi saat 12.00’ye kadar Müdürlüğümüze sunulması” ifadelerine yer verildi.

kaymakamlik-ve-ilce-milli-egitim-de-sy1a.webp

SENDİKADAN TEPKİ

Okullara gönderilen talimat yazısına tepki, Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Bursa İl Temsilciği'nden geldi. Sendika İl Temsilciliği, yaptığı uzun açıklamanın başında “Kamuda tasarruf paketi Kaymakamlık ve Valilerin yarışına dönmüş durumda. Patronlara, Meclis'e, saray bütçesine tasarruf diyemeyenler tasarrufu öğretmenin çay makinesini kaldırmakta buldu” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan sendika, “fıkra gibi olay” diyerek, kamu emekçisinin çay makinesine göz dikildiğini, bu durumu kabul etmediklerini de ifadelerine ekledi. Açıklamada, “Kamuda tasarruf değil, eşit bölüşüm ve halk için bütçe istiyoruz. Anayasanın ve yasaların tanınmadığı, adil bir bölüşümün olmadığı bir düzende, tasarruf halka yönelik hizmetsizliğe ve işsizliğe dönüşür. Kabul etmiyoruz!” diyerek Bakan Şimşek’e seslenildi.

Sendika tarafından yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Bakan Şimşek'e Töbsen Bursa İl Temsilciliği olarak önerimiz öğretmenin çay ısıtıcına göz dikmek yerine; az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını, belli bir servet düzeyindeki zenginlerden servet vergisi alınmasını istiyoruz. Tasarrufu halktan yapmayın, zenginlerin halktan aldıklarını sömürdüklerini onlardan alarak süreci devam ettirin. Öğretmenlerimiz teneffüslerde çayını keyifle yudumlasın diye Töbsen Bursa İl Temsilciliği olarak Safranbolu İlçesindeki okullarda çay makinaları ne kadar elektrik faturası getiriyorsa sendika olarak karşılamaya da hazırız.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.