Oğuzhan Uğur FETÖ elebaşının ölümü üzerine öfke kustu! Babası Ergenokon'dan 16 sene önce aynı gün yargılanmıştı

Oğuzhan Uğur FETÖ elebaşının ölümü üzerine öfke kustu! Babası Ergenokon'dan 16 sene önce aynı gün yargılanmıştı

Oğuzhan Uğur'dan Gülen paylaşımı gecikmedi. "Zamanında FETÖ'nün elini ayağını öpenlerle bir olup en sert beddua yarışına mı gireyim?"

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in ölüm haberi, sosyal medya ve kamuoyunda geniş yankı bulurken, aynı günün Ergenekon Davası'nın ilk duruşmasının yıl dönümüne denk gelmesi dikkat çekti. 20 Ekim 2008'de başlayan ve 86 sanıklı Ergenekon Davası'nın ilk duruşması, o dönem büyük ses getiren bir süreçti.

Babası Ergenekon davasında bir süre tutuklu kalan Oğuzhan Uğur da bu tesadüf üzerine sosyal medyada bir paylaşım yaparak, "İyi hatırlıyorum o günü. Ben de mahkemedeydim. Bir avuç insan vardı yanımızda. Gerçekten bir avuç" ifadelerini kullandı. Bu paylaşım, hem FETÖ'nün kumpas davaları hem de o dönemde yaşanan hukuksuzluklar nedeniyle derin bir anlam kazandı.

0x0-1676459929490.webp

BABASINI FETÖCÜ ZEKERİYA ÖZ TUTUKLAMIŞTI

Oğuzhan Uğur, babası Albay Hasan Atilla Uğur'un FETÖ'nün kumpas davaları kapsamında 2008 yılında tutuklandığı ve 5 yıl 8 ay 10 gün tutuklu kaldığı Ergenekon sürecine dair duygusal bir paylaşım yaparak, o zor günleri hatırlattı. Uğur, babasının FETÖ’cü savcı Zekeriya Öz tarafından tutuklandığını ve bu süreçte toplumun büyük kısmının Ergenekon kumpasını zafer olarak gördüğünü, kendisi ve ailesinin yalnız bırakıldığını belirtti.

whatsapp-image-2024-10-21-at-11-40-08.jpeg

SOSYAL MEDYADAN SİTEM ETTİ

Sosyal medyadaki paylaşımında, o dönem insanların kendisiyle konuşmaktan bile korktuğunu ifade eden Uğur, Fetullah Gülen'in ölümüne yönelik gelen tepkilere dair de çarpıcı açıklamalar yaptı. "O gün değil, şimdi lanet yağıyor" diyerek, zamanında FETÖ’ye destek verenlerin şu anki tutumlarına dikkat çekti. Uğur, bu durum karşısında sevinmediğini, ancak Fetullah Gülen'in kendisine ve ailesine verdiği zararları hatırlatarak, "Alacağım vardı bu heriften, ahirete kaldı" ifadelerini kullandı.

ssssss-zkcf.webp

“DARBECİ DİYORLARDI”

Uğur, sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Asla unutmam. Şimdi ‘ateşi bol olsun’ diyen gazeteciler evlerindeydi. Ergenekon kumpasını zafer olarak adlandırıyor, kutluyorlardı. Toplumun da pek azı umursuyordu bu durumu, birbirimizi kandırmayalım. Şimdi çığ gibi lanet yağıyor ölüsüne. O gün değil, şimdi. Sevineyim mi? Fayda eder mi? Arkadaşlarım telefonda konuşmaya bile korkuyordu benimle. Sosyal mecralarda 'Hocaya laf etme Allahsız' yazıyorlardı bana. Darbeci diyorlardı. ‘Geberdi’ yazmış TRT. Oysa ben TRT'nin yasaklılar listesine ilk kez Fetullah’a FETÖ dediğim için girmiştim. (Halen yasaklıyım) Ne yapayım şimdi? Ben de zamanında FETÖ'nün elini ayağını öpenlerle bir olup en sert beddua yarışına mı gireyim? Girmem hocam. Ben hiç sevinmedim. En fazla ‘alacağım vardı bu heriften! Ahirete kaldı!’ diyebilirim.”

oguzhanugur1.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.