Okullar açıldı, çatışmalar başladı (mı?): WhatsApp çıkmazına öğretmen çözümü

Okullar açıldı, çatışmalar başladı (mı?): WhatsApp çıkmazına öğretmen çözümü

Okullarına açılmasıyla birlikte, öğretmen ve velilerin bulunduğu WhatsApp grupları da şüphesiz hareketlendi. Öğretmenler, zaman zaman yükselen tansiyonu düşürmenin yolunu, sadece yöneticilerin mesaj gönderdiği grupların oluşturulmasında buluyor.

Bu hafta başında yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyona yakın öğretmen ders başı yaptı.

Haliyle, öğretmen ve velileri bir araya getiren WhatsApp gurupları da hareketlendi.

Eğitimci ve uzmanlar, bu grupların fayda ve zararları noktasında farklı görüşler belirtse de, aslolanın grup kurallarının net bir şekilde belirlenmemesi olduğu belirtiliyor.

Çocuklarının her adımından haberdar olmak isteyen; okuldaki uygulamalar hakkında sürekli bilgi talep eden veliler, WhatsApp gruplarında sıkıntı yaşanmasına neden oluyor.

Öğretmenlerin okul ve çalışma saati dışında -mesai harcamak zorunda kalması da bilinen bir gerçek.

SADECE ÖĞRETMENLER

Bazı öğretmenler, bu çıkmazın çözümünü 'sadece yöneticilerin mesaj gönderebildiği' gruplar yaratmakta buldu. Bu durumun gitgide yaygınlaştığı belirtiliyor.

Hürriyet gazetesinde konuya ilişkin yer alan haberde, bazı öğretmenler sıkıntılarını şöyle dile getiriyor:

"SAAT FARK ETMEKSİZİN"

Kendisi de eski bir matematik öğretmeni olan Dr. Tuğba Yulet Yılmaz:

"Pandemiden önce böyle bir zorunluk yoktu. Pandemide uzaktan eğitime geçildiği için veli ve öğrencilerle uzaktan iletişim kurmamız gerekiyordu. Bu sebeple de veli WhatsApp grupları kurduk. O dönem gerçekten gerekliydi. Ancak yüz yüze eğitimle birlikte devam eden uygulamada saat fark etmeksizin çok fazla mesaj alınabiliyor. Ben bir öğretmenin cep telefon numarasının onun özeli olduğunu düşünüyorum. İlkokul döneminde bu tarz gruplar olabilir, çünkü çocuklar ödevlerini yazamıyor. Ancak ortaokul ve lise kademesinde artık buna gerek kalmıyor.”

"TARTIŞMALAR ÇIKIYOR"
Sınıf öğretmeni Fahriye Demircioğlu ise 48 yıllık öğretmen olduğunu ve uzun yıllardır veli WhatsApp gurubu bulunduğunu belirterek kendi deneyimini şöyle anlatıyor:

“İlk başlarda sorun yoktu ancak bir süre sonra veliler uygunsuz yorumlar yapmaya ve kendi aralarında tartışmaya başladı. Ben de gruptaki katılımcıların yetkisini sınırladım. Bu tarz grupların olması gerektiğini düşünüyorum çünkü oldukça pratik ve hızlı bir iletişim sağlıyor. Velilerin yorum yapabildiği gruplar eğitim sürecini olumsuz etkileyebiliyor.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.