Ölen dağcının cenazesi 6 gün sonra indirildi

Ölen dağcının cenazesi 6 gün sonra indirildi

Ağrı Dağı'nda 13 Haziran sabahı zirve yapan ve dönüş yolunda yaşanan talihsiz bir kaza sonucunda hayatını kaybeden İranlı dağcı Ekber Helil'in (47) cenazesi 6 gün sonra indirildi.

Ağrı Dağı'nda 13 Haziran sabahı zirve yapan ve dönüş yolunda Ekber Helil, dağın 4 bin 600 metre civarında düşerek hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma, AFAD, UMKE ve diğer ekipler hemen harekete geçerek cenazenin kurtarılması için yoğun çaba harcadılar.

Ancak, bölgedeki elverişsiz hava koşulları ve arazi şartları, kurtarma çalışmalarını zorlaştırdı. İhbar üzerine bölgeye ulaşan ekipler, dağcının bulunduğu 4 bin 200 metrelik kamp alanını titizlikle inceledi. Kar erimesi nedeniyle çığ riski ve taş düşmeleri gibi tehlikelerle karşı karşıya kalan ekipler, özel ekipmanlarla ve halatlar yardımıyla Helil'in cenazesine ulaşabildi.

Cenaze, halatlara bağlanarak yaklaşık 400 metre çekilerek taşınabildi ve ardından bir atın sırtına yüklenerek 3 bin 200 metredeki kampa kadar getirildi. Buradan da kara ambulansla Doğubayazıt Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Helil'in cenazesi burada otopsi için beklemeye alındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.