Ölümsüzlük ve gençleşmenin iksiri bulundu ‘Bilim dünyası şokta’

Ölümsüzlük ve gençleşmenin iksiri bulundu ‘Bilim dünyası şokta’

İngiltere'de yapılan yeni bir araştırma, yaşlanmayı engellemeye yönelik bir çalışma yapıldı.

İngiltere'de yapılan yeni bir araştırma, yaşlanmayı engellemeye yönelik umut verici bulgular sundu. Bilim insanları, yaşlanmanın tetikleyicisi olarak bilinen bir proteini etkisiz hale getirdi ve bu işlemin ömrü yüzde 25 oranında uzattığını belirledi. Araştırma sonuçları, yaşlanma sürecini yavaşlatmanın yanı sıra sağlık sorunlarını da azalttığını ortaya koydu.

YÜZDE 25 ÖMRÜ UZATTI

Sonuçları Atv Ana Haber'de duyurulan çalışma, İngiltere'deki bilim insanlarının fareler üzerinde gerçekleştirdiği bir deneyle elde edildi. Yapılan ilaç tedavisinin ardından farelerin yaşam ömrünün yüzde 25 oranında uzadığı gözlemlendi. Ayrıca, tedavi uygulanan farelerde kanser riski azaldı, tüyler beyazlamadı, görme yetileri gelişti ve kas fonksiyonları güçlendi.

genclik.webp

GENÇLEŞTİRİCİ BULUŞ

Araştırmada, yaşlanmaya neden olduğu düşünülen interlökin-11 adı verilen bir proteinin bloke edilmesi ile gençleşmenin sağlandığı tespit edildi. 55 yaşındaki bir insana eşdeğer 75 haftalık fareler üzerinde yapılan tedavi sonucunda, tedavi gören fareler 155 hafta yaşarken, tedavi almayanlar sadece 120 hafta yaşayabildi. Uzmanlar, bu formülün insanlarda da uygulanması durumunda kanser ve diğer birçok hastalığa karşı etkili olabileceğini savunuyor.

ÖMRÜ UZATAN ÇALIŞMA

Çalışmayı destekleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, interlökin-11 proteininin yaşlanmada önemli bir rol oynadığını belirtti. Göral, "Yaşlanmaya sebep olan interlökin-11 proteini bloke edilerek, daha sağlıklı ve uzun ömürlü olma potansiyeli ortaya çıkıyor. Bu tedavi ile karaciğer hastalıkları, kanser hastalıkları ve kanserden ölümler azalacak. Ayrıca fibrotik hastalıklar, metabolik hastalıklar ve saç dökülmesinde de azalma gösterilmiştir. Bu, umut verici ve keyif verici bir çalışmadır" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.