DSÖ’nün önerilerine göre, yağlı kırmızı etler yerine mercimek, nohut, kurufasulye gibi baklagiller tüketilmesi, sağlıklı bir diyetin temelini oluşturuyor. Bu besinler, yüksek protein ve lif içerikleri sayesinde sindirim sistemini desteklerken, kan şekeri seviyelerini düzenliyor ve kalp hastalığı riskini azaltıyor. Ayrıca, baklagiller düşük glisemik indeksleri ve yüksek antioksidan içeriğiyle kolesterolü düşürmeye, insülin direncini dengelemeye ve kilo kontrolüne yardımcı oluyor.Bu besinler ayrıca magnezyum, demir, çinko ve B vitamini açısından da oldukça zengin olup, özellikle vejetaryen ve veganlar için ideal bitkisel protein kaynağı olarak öne çıkıyor. DSÖ, günlük tuz tüketiminin de 6 gramı geçmemesi gerektiğini ve kullanılan tuzun iyotlu olması gerektiğini hatırlatıyor.