Onlarca silahsız askerin şehit edilmesinin acısı dinmedi

Onlarca silahsız askerin şehit edilmesinin acısı dinmedi

Bingöl'de 33 silahsız erin şehit edilmesinin üzerinden 31 yıl geçerken, Konyalı şehit Mevlüt Özkan’ın annesinin acısı halen devam ediyor.

Bingöl'de 33 silahsız askerin şehit edilmesinin üzerinden tam 31 yıl geçti ancak Konyalı şehit Mevlüt Özkan’ın annesi, acısını hala taşıyor.

1993 yılında Bingöl'de, PKK mensupları tarafından sivil ve silahsız bir şekilde seyahat eden 33 askerimizin şehit edilmesinin üzerinden 31 yıl geçti, ancak bu acı hala unutulmadı. Malatya'dan otobüslere binen askerler, Elazığ-Bingöl kara yolu üzerinde teröristler tarafından durduruldu ve rehin alındıktan sonra şehit edildi. Mevlüt Özkan’ın annesi Havva Özkan, oğlunun mezarını ziyaret edip dua ederek onun için hala acı çekiyor.

“Silahsız ve savunmasız 33 askerimizi Malatya'dan bindiriyorlar,” diyen Havva Özkan (70), “Olay 1993 yılında gerçekleşti. Konya'dan çocuklarımızı bindirdik ve ertesi gün acı haberle karşılaştık. Hepimiz yıkıldık. Babam kalp hastasıydı ve o da 9 yıl önce vefat etti. Şimdi sadece ben ve iki kardeşim kaldık. Hayat, acısıyla ve tatlısıyla devam ediyor. 30 yıl geçti. Allah geride kalanlara uzun ömür versin. Silahsız ve savunmasız 33 askerimizi Malatya'dan bindiriyorlar ve acımasızca katlediyorlar. Yapanlar utansın,” şeklinde konuştu.

“Kara bir gün, çocukların üzerine çöktü,” diyen Havva Özkan, “O gün kara bir gündü. O günün anlatılacak bir yanı yok. Sözlerin bittiği bir gündü, kara bir gündü. Kara bulutlar çocuklarımızın üzerine çöktü. 2-3 gün sonra çocuklarımızı getirdiler ve buraya şehitlikte defnettik. Dünyamız yıkıldı,” dedi.

Oğlunun iyi bir çocuk olduğunu ve oto elektrikçisi olarak çalıştığını anlatan Havva Özkan, “Devletimize, askerimize, milletimize ve herkese teşekkür ederim. Herkes yanımızda, bizi yalnız bırakmıyor. Asla yalnız kalmadık. Hangi kapıya gitsem, her kapı bize açıldı. Herkese teşekkür ederim. Devletimize ve milletimize Allah razı olsun,” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.