Ortopedik tabanlık nedir, ne işe yarar?

Ortopedik tabanlık nedir, ne işe yarar?

Kişinin ayağını doğru bir şekilde basması ve gündelik yaşamda rahatlıkla ayakta dolaşabilmesi için özel olarak üretilen ürünlere ortopedik tabanlık adı verilir. Bu ürünler sayesinde gündelik yaşamda ayakta daha uzun süre vakit geçirilir. Ayakta görülen deformiteleri tedavi etme konusunda oldukça başarılı olan bu ürünler oldukça basit bir kullanıma sahiptir. Hafif yapısı ve kişiye özel tasarımı ile ayak problemi yaşayan hastaların en büyük yardımcısıdır.

Ortopedik tabanlık vücut anatomisine uygun şekilde üretildiğinden kişiye özel bir üründür. Birbirinden farklı ayakkabılar ile kullanılabiliyor olması yönü ile oldukça fonksiyoneldir. Yoğun tempoda çalışan ve yorulan ayakların dinlenmesi konusunda da kullanıcısına avantaj sunar. Kullanılacak olan ayakkabı modeli ve çeşidine göre farklı türlerde üretilen ortopedik tabanlıklar oldukça yumuşak ve esnek bir yapıya sahiptir. Oldukça kolay bir şekilde temizlenebilir olması nedeni ile kullanım yönü pratiktir.

Ortopedik Tabanlık Kullanmayı Gerektiren Haller

Ortopedik tabanlık kullanmak için doktor tarafından teşhis edilmiş bir ayak rahatsızlığına sahip olmak gerekir. Sağlam bir ayakta kullanılacak olan tabanlık kullanıcısına herhangi bir fayda sağlamadığından bu detay oldukça önemlidir. Ayak rahatsızlıklarının büyük bir çoğunluğu genetik yatkınlığa ya da gelişimsel sürece bağlı şekilde ortaya çıkar. Yoğun iş temposu, yanlış ayakkabı seçimi ya da uzun süre ayakta kalmada ayak problemlerine neden olan unsurlar arasında yer alır. Ortopedik tabanlık kullanımını gerekli kılan sağlık problemlerinden bazıları şunlardır;

• Düz taban rahatsızlığı,

• Çukur taban rahatsızlığı,

• Baş parmakta çıkıntı oluşumu,

• Kavite yüksekliği,

• Diabet ayak deforminiteleri,

• Topuk dikeni,

• Nasır,

• Aşil tendiniti,

• Sert topuk problemi,

• Parmak ucuna basış alışkanlığı,

• Stres kırıkları,

• Çekiç parmak sendromu,

• İçe ya da dışa basma problemi,

• Tarsal tünel sendromudur. Bu hastalıklara sahip olan kişiler gündelik yaşamda ortopedik tabanlık kullandığında yaşadıkları ağrı ve acı hissi azalır. Tabanlık sadece ayak rahatsızlığı bulunması halinde değil ayak sağlığını koruyucu amaçlı olarak da kullanım için oldukça idealdir.

Ortopedik Tabanlık Faydaları Nelerdir?

Ortopedik tabanlık ayakkabıların daha rahat bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur. Ayakta yer alan problemlerin ilerlemesini engelleyerek gündelik yaşama katkı sağlar. Ayakta yaşanan ağrı ve problemlerin azaltılmasına yardımcı olur. Ayağın doğal bir şekilde hareket edebilmesine katkı sağlayarak duruş pozisyonunuzun düzelmesine yardımcı olur. Koşma ya da yürüme anında performansı artırıcı etki yaratan ortopedik tabanlık kullanıcısına büyük avantaj sağlar. Vücutta bulunan denge problemlerini gidererek daha dik ve doğru bir duruş elde etmeye yardımcı olur. Nasırlı dokuların korunması ve tedavisinde de etkilidir. Bacak ve bel ağrılarının azalmasına yardımcı olarak daha konforlu bir yaşam sunar. Ayak iskeletinde yer alan bozulmaları engelleyerek sağlıklı bir yaşam sunar.

Ortopedik Tabanlık Modelleri

Ortopedik tabanlıklar her ayak rahatsızlığı için özel olarak üretilir. Bu nedenle ürün satın almadan önce ayağınızda yaşanan problemin ne olduğunu tespit etmeniz gerekir. Birbirinden farklı malzemelerden üretilen bu ürünlerin kullanım ömrü üretiminde kullanılan malzeme kalitesine göre değişkenlik gösterir. ABS Fizyoterapi üst düzey konfor imkanı sunan ve oldukça dayanıklı malzemelerden üretilen tabanlıklar tasarlar. Ayak yapınıza tam uyum sağlayan modelleri ile ayak rahatsızlıklarını büyük oranda giderir. Bu sayede hastaların cerrahi müdahalelerden uzak şekilde kolayca tedavi edilmesine yardımcı olur. Birbirinden özel cihazlardan faydalanarak kısa sürede tasarlanan kişiye özel tabanlıklardan faydalanmak için kliniğimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Kliniğimizde özel cihazlardan faydalanarak yapılacak olan ayak ölçüm işlemleri ve yürüme analizleri sonrasında tabanlığınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.