Osmanlı 'Sultanı' evlendi 'İlber Ortaylı şahitlik yaptı

Osmanlı 'Sultanı' evlendi 'İlber Ortaylı şahitlik yaptı

Osmanlı Hanedanı'ndan Berna Sultan Osmanoğlu İstanbul'da dünya evine girdi.

Osmanlı Hanedanı'nın "sultan" unvanını taşıyan hayatta olan 14 kadın üyesinden biri olan Berna Sultan Osmanoğlu, İstanbul'da gerçekleşen görkemli düğün töreniyle hayatını birleştirdi. Berna Sultan Osmanoğlu'nun nikah şahitliklerini ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz ve TV programcısı, yazar ve hattat Mehmet Fatih Çıtlak yaptı.

ekran-goruntusu-2024-02-18-122142.png

Düğün töreni, Hafız Mehmet Bilir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve ardından mehter takımının marşlarıyla devam etti. Tasavvuf musikisi eserleri sunan saz heyeti ve dizi oyuncusu, ses sanatçısı Necip Karakaya'nın icra ettiği eserlerle renklendi. Gelin ve damadın göz kamaştıran gelinlik ve damatlık kıyafetleriyle görkemli bir atmosferde gerçekleşen düğün töreninde, nikahlarını Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın kıydı.

ekran-goruntusu-2024-02-18-122132.png

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz ve TV programcısı, yazar ve hattat Mehmet Fatih Çıtlak'ın şahitlikleriyle gerçekleşen düğün, Osmanlı Hanedanı ailesinde yaklaşık üç yıl aradan sonra düzenlenen bir hanedan düğünü olma özelliği taşıyordu. Gelinin babası Orhan Osmanoğlu, dördüncü evladının da evlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, geriye sadece bir evladının kaldığını belirtti.

ekran-goruntusu-2024-02-18-122120.png

Berna Sultan Osmanoğlu, 1998 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 34. Osmanlı padişahı II. Abdülhamid Han'ın 5. kuşaktan torunu olan Berna Sultan Osmanoğlu'nun ailesi, uzun sürgün yılları yaşadıktan sonra 1974'te hanedan üyelerinin Türkiye'ye dönmesine izin verilmesiyle İstanbul'a yerleşti. Osmanlı Hanedanı reisi olarak bilinen Şehzade Harun Osmanoğlu'nun torunu olan Berna Sultan Osmanoğlu, şehzade Orhan Osmanoğlu'nun dört çocuğunun en sonuncusudur.

ekran-goruntusu-2024-02-18-122056.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.