Otel ve evleri izlediler! İBB itfaiyesinde kamera skandalı

Otel ve evleri izlediler! İBB itfaiyesinde kamera skandalı

İBB itfaiye teşkilatında akıl almaz bir skandal yaşandı. Rutin bir denetim sırasında, itfaiye çalışanlarının belediyeye ait güvenlik kameralarını kullanarak otelleri ve konutları izledikleri, özel görüntüleri bilgisayarlarına yükledikleri belirlendi.

Sabah'tan Dilek YAMAN DEMİR’in haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'nde yaşanan "röntgen" skandalı, itfaiye çalışanlarının etik olmayan davranışlarına ışık tuttu.

İddialara göre bazı itfaiye personelleri İBB'ye ait kameraların kontrol sistemine gece geç saatlerde erişerek, oteller, evler ve eğlence mekanları gibi özel yerleri izledi. Bu durum, hem bireylerin mahremiyeti hem de güvenlik kameralarının kullanımı açısından ciddi endişelere sebep oldu.

GÖRÜNTÜLERİ DEPOLADIKLARI AÇIĞA ÇIKTI

Bazı semtlerdeki lüks otelleri hedefine alan itfaiye personelinin, kameraların yakınlaştırma özelliği sayesinde kişilerin yatak odalarındaki, otel odalarındaki mahrem hallerini izleyerek kayıt altına aldığı tespit edildi.

Yapılan incelemelere göre şüpheli itfaiye personellerinin söz konusu videoları kurumdaki bilgisayarlarında depoladıkları görüldü. Müfettişlerce incelenen görüntülerin bizzat kişilerin özel alanına ait olduğu ve aylarca kişilerin yaşam alanlarının kameralarla izlenmiş olduğu tespiti yapıldı.

İtfaiye ekiplerine bağlı personelce yapılan bu rahatsız edici skandal, güvenlik kameralarının kötüye kullanımının ciddi sonuçlarını ortaya koyuyor.

ŞÜPHELİ 3 PERSONEL HAKKINDA DAVA AÇILDI

İddialar doğrultusunda, itfaiye çalışanlarının özel hayatın gizliliğini ihlal ederek vatandaşların özel anlarını izlediği ve kaydettiği belirtiliyor. O.A., S.M., ve Ü.Ç. isimli itfaiye personellerinin kameraların görüş alanını değiştirerek, vatandaşların özel hayatlarını kayıt altına almaları gerekçesiyle dava açıldı.

itfaiye-ekip.jpeg

Müfettiş incelemelerine göre hazırlanan raporda görüntülerin İstanbul'un 24 farklı ilçesindeki kameralardan alındığı tespitinde bulunuldu. Rapor savcılığa iletildi.

İddianamede, 3 şüphelinin 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmaları istendi. Dava, ilerleyen günlerde görülecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.