Otomobil satışlarında yeni dönem! Bakan Bolat duyurdu: Artık araç satmak o kadar kolay değil

Otomobil satışlarında yeni dönem!  Bakan Bolat duyurdu: Artık araç satmak o kadar kolay değil

İkinci el otomobil satışlarına yönelik ilan düzenlemesinin detayları belli oldu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv ilanları için de, Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin (EİDS) kullanılacağını açıkladı.

Vatandaşları sahte ilanlar ve fahiş fiyatlardan korumak amacıyla, emlak sektöründe uygulanacak olan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) otomotiv ilanları için de kullanılacak.

Emlak sektöründe uygulanacak olan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) 15 Eylül'de devreye girecekti. Emlakçıların yetkilendirme belgesi olmadan satış yapamayacağı bu düzenlemeye dair detaylar belirginleşirken, Ticaret Bakanı Ömer Bolat yeni bir açıklama geldi.

19045720-728xauto.webp

EMLAKTAN SONRA OTOMOTİVDE KULLANILACAK

Ticaret Bakanı Bolat, aynı düzenlemenin otomotiv sektöründe de uygulanacağını belirtti. Otomobil ilanı vermek isteyen vatandaşların da EİDS'ye yönlendirileceğini açıklayan Bolat, "Sistem entegrasyonları sayesinde, ilana konan aracın ilan sahibi ya da bu kişinin birinci ve ikinci derece akrabaları veya eşine ait olup olmadığı doğrulandıktan sonra ilan verilebilecek" dedi.

otomobil-satislarinda-yeni-donem-basliyor-detaylar-belli-oldu-1lzd.webp

GALERİCİLER DE BELGE ALMAK ZORUNDA

Bolat, bir aracın galerici aracılığıyla ilana verilmesi durumunda, galericinin yetki belgesine sahip olması gerektiğini vurguladı. "Yetki belgesine sahip galerici, ilanı yayımlamadan önce EİDS üzerinden yetkilendirilecek. Otomotiv sektöründe bu düzenleme devreye alındığında, yalnızca yetki belgesine sahip işletmeler ilan verebilecek ve yetki belgesi olmayan galeriler ilan girişi yapamayacak" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.