Otomobillere yüzde 40 ek vergi geldi! Araç sahibi olmak tarihe karıştı

Otomobillere yüzde 40 ek vergi geldi! Araç sahibi olmak tarihe karıştı

Yurt dışından ithal edilen bazı araçlara yüzde 40 ek vergi geldi. Bu ek vergi daha önceden yalnızca elektrikli otomobiller için uygulanıyordu. İşte detaylar…

Çin'den ithal edilen tüm araçlara yüzde 40 ek vergi getirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de resmen yayımlandı.

Picture background

Bu karardan önce yalnızca elektrikli otomobiller için uygulanan yüzde 40 ilave gümrük vergisi, tüm yakıt türlerindeki araçlar için artık geçerli oldu.

Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca, Çin menşeli bazı otomobiller için ithalatta ilave gümrük vergisi uygulanacak. Ek gümrük vergisi; yüzde 40 ek vergi ile adet başında 7.000 dolar seçeneklerinden yüksek olanı hangisi ise o seçilerek tatbik edilecek.

Picture background

Yeni vergi uygulaması, 7 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe giriş durumda. İlave gümrük vergisi uygulaması, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) listesinde 87’nci fasılda listelenen motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtları, bunları aksam, parça ve aksesuarlarının tamamı için de ayrıca geçerli sayılacak.

Bu yeni uygulama, silindir hacmi fark etmeksizin, içten yanmalı motorla çalışan tüm otomobiller ile elektrik motorlu otomobilleri ve elektrikli araç bataryalarını da kapsıyor.

Picture background

Geçtiğimiz ayın ortalarında ABD’de, Çin menşeli elektrikli araç ve güneş hücreleri için uyguladığı gümrük vergisini katlayarak arttırma kararı almıştı.

TÜRKİYE'DE SATILAN ÇİNLİ OTOMOBİL MARKALARI

Türkiye'deki otomotiv pazarında Skywell, MG, Chery, Leapmotor, Seres, Maxus, Hongqi, DFSK, BYD ve NETA olmak üzere toplamda 10 adet Çin menşeli otomobil markası satış yapıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.