Otomotiv devi üretime ara verdi! Araçlar geri iade ediliyor

Otomotiv devi üretime ara verdi! Araçlar geri iade ediliyor

Türkiye’den çekildiği öne sürülen otomotiv devinin üretime ara verdiği öğrenildi.

Kasım 2023'te Türkiye pazarına büyük umutlarla giren Çinli elektrikli araç üreticisi Hozon Neta, satış faaliyetlerini durdurduğu yönündeki haberlerle gündeme bomba gibi düştü.

Hozon Neta, elektrikli araç üretiminde dünya genelinde önemli bir yere sahip olarak biliniyor ve Neta U modeli ile Türkiye pazarında adından söz ettirmişti.

"Tasını Tarağını Toplayıp Türkiye'den Gitti" şeklinde yapılan haberlerin doğruyu yansıtmadığını aktaran şirket konuya ilişkin açıklama yaptı. Çin merkezli Neta Auto, geçen yılın sonunda Türkiye'de hayata geçirilen yönetmelikler ve yakın zamanda duyurulan GSR2 regülasyonları nedeniyle Türkiye'deki perakende operasyonlarına geçici süreyle ara verdiğini duyurdu.

cin-den-bir-elektrikli-sedan-daha-cikti-neta-s-7496-6.jpg

Ancak bu süreçte, Türkiye'deki üretim ve yatırım olanakları üzerine GRS Automobility ile görüşmelerin ve fizibilite çalışmalarının aktif bir şekilde sürdüğü belirtildi. Öte yandan, Neta Auto'nun Türkiye'den tamamen çekilmesinin söz konusu olmadığı vurgulandı.

Bu kapsamda, GRS Automobility'nin, sadece yüzde 100 elektrikli altyapıya sahip otomobil üretimi yapan Neta Auto’nun Türkiye’deki perakende operasyonlarına geçici süreyle ara verildiği ifade edildi. Ayrıca açıklamada perakende müşterilerinin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına araçlar uygun şartlarda iade alındığı kaydedildi.

97875ab16001be042a7f549f8bb87d04.jpg

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Süreçte Kağıthane’deki GRS Automobility Showroom’umuz geçici süreyle devre dışı bırakılırken, çalışanlarımız grup şirketleri bünyesinde, farklı birimlere transfer edilmiştir. Perakende operasyonlarının devamlılığı adına çalışmalarımız tüm hızıyla sürmekte, B2B operasyonları çerçevesinde otomobillerin bakım, yedek parça ve servis hizmetleri, 10 yıl boyunca GRS Automobility güvencesi ve kalitesiyle devam etmekte, araçların kısa ve uzun dönem kiralama opsiyonları ile satışı gerçekleştirilmektedir. Öte yandan perakende müşterilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına araçlar uygun şartlarda iade alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

hozon-3.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.