Otomotiv piyasasında kıyamet kopacak ‘Uzman isim tarih vererek açıkladı'

Otomotiv piyasasında kıyamet kopacak ‘Uzman isim tarih vererek açıkladı'

İkinci el araç piyasasında beklenmeyen bir hamlenin olacağını uzman isim açıkladı.

Kayseri'de faaliyet gösteren galericilerden Ahmet Yurtlu, son dönemde ikinci el araç piyasasında yaşanan ciddi durgunluğa dikkat çekti. Yurtlu, bayramda bile beklenen hareketliliğin yaşanmadığını ve fiyatların revize edilmesi gerektiğini vurguladı.

ALIM GÜCÜ ZAYIFLIĞI VE SPEKÜLASYONLAR DURAĞANLIĞIN ANA NEDENLERİ

Ahmet Yurtlu, piyasadaki durgunluğun en önemli nedenleri olarak alım gücündeki zayıflama ve artan spekülasyonları gösterdi. Geçen ayda yaşanan kısmi hareketliliğin ardından piyasanın tekrar durgunluğa girdiğini belirten Yurtlu, normal şartlarda bayramlarda gözlemlenen hareketliliğin bu yıl yaşanmadığını ifade etti.

otomotiv.gif

DURGUNLUK YIL SONUNA KADAR DEVAM EDEBİLİR

Yurtlu, yılsonuna kadar durgunluğun devam etmesini beklediklerini ve bunun önceden öngördükleri bir durum olduğunu söyledi. Geçen yıl yaşanan aşırı fiyat artışlarının revize edilmesi gerektiğini savunan Yurtlu, piyasadaki birçok etkenin araç fiyatlarını yukarı yönlü etkilediğini belirtti.

ahmet-yurtlu.webp

ÇİN ARAÇLARINDA DÜZENLEMELER FİYATLARI ARTTIRACAK

Yurtlu, Çin araçlarında yapılacak düzenlemelerin maliyetleri yüzde 40 oranında artıracağını ve bunun ikinci el piyasasına da yüzde 10-15 oranında yansıyacağını kaydetti. Bu durumun, önümüzdeki dönemin araç satın almak için uygun bir zaman olduğunu gösterdiğini ifade eden Yurtlu, alıcıların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.