Özgür Demirtaş tarih vererek açıkladı! Büyük sıkıntı yaşanacak

Özgür Demirtaş tarih vererek açıkladı! Büyük sıkıntı yaşanacak

Ekonomist Özgür Demirtaş, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması durumunda alt gelir grubunun zor durumda kalacağını belirtti.

Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından ekonomi, gündem ve diğer çeşitli konulardaki görüşlerini paylaşmaya devam ediyor. Açıklamasında asgari ücretle çalışan düşük gelir grubunu uyaran Demirtaş, finansal okuryazarlığın eksikliğinin bu grubu zorluklarla karşı karşıya bırakabileceğini belirtti.

Picture background

Milyonlarca asgari ücretli, Temmuz ayında yapılacak zam oranını bekliyor. Yüksek enflasyon ve art arda gelen zamlar, vatandaşın alım gücünü önemli ölçüde düşürdü. Asgari ücretlinin maaşı, zamlar karşısında eriyor.

Picture background

Bu durum, asgari ücrete ara zam taleplerini de beraberinde getirdi. SGK uzmanları da asgari ücrete ara zam yapılmasının zorunluluğu olduğuna dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Ekonomiye ve gündeme dair dikkat çeken yorumlarıyla tanınan Prof. Dr. Özgür Demirtaş da konuya ilişkin önemli bir paylaşımda bulundu.

Picture background

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması halinde tarihin en büyük alım gücü sıkıntısının yaşanacağını vurguladı.

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, konuya ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Temmuz ayında Asgari Ücrete zam yapılmaması durumunda: Yıl sonuna doğru, Alt Gelir Grubu, yakın tarihimizin en büyük alım gücü sıkıntısına düşecek. Alt Gelir grubu Finansal Okur Yazar olmamasının sonucunu yaşıyor maalesef :("

123-001.jpg

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Yaklaşık 8 milyon çalışan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Hükümetten yapılan açıklamalara göre, asgari ücret zammı Ocak ayında tüm yılı kapsayacak şekilde belirlenmiş durumda.

Bu nedenle, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılması planlanmıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da bu doğrultuda açıklamalar yaptılar. Ancak, kulislerde dolaşan iddialar farklı bir yönde. SGK uzmanları, yaptıkları açıklamalarla asgari ücretlilere yeniden umut verdi. Sosyal Güvenlik uzmanlarının kulis bilgilerine dayandırdıkları iddialara göre, asgari ücrete yeni bir zam planı var.

Picture background

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu konuda bir görüşme gerçekleştirdiği ve Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılması konusunda anlaştıkları konuşuluyor. İddiaya göre, Temmuz ayında asgari ücret 3.000 TL'lik bir artışla 20.000 TL'ye yükselecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.