Özgür Özel’den yeni sığınmacılara kapıları açan Erdoğan’a sert tepki. “Çıldırmamak elde değil”

Özgür Özel’den yeni sığınmacılara kapıları açan Erdoğan’a sert tepki. “Çıldırmamak elde değil”

Manisa’da 3. Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu'na katılan Özgür Özel, burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni mülteci açıklamasını eleştirdi.

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile düzenlediği basın toplantısında "Lübnan'dan da ülkemize gelenler olursa biz onlara da kapımızı açık tuttuk" ifadeleri hakkında konuştu.aa-20241020-35961431-35961422-chp-genel-baskani-ozel-manisada.jpgÖzel, şunları kaydetti:

"Bunu bir soralım bakalım. Bu ülkedeki Recep Tayyip Erdoğan dışında kim böyle düşünüyor? Hangi işsizimiz, yoksulumuz böyle düşünüyor? AK Parti'ye MHP'ye oy verenler, Tayyip Erdoğan'a bunun için mi oy verdiler? 'Suriye'den yeni sığınmacılar gelirse Lübnan'dan sığınmacılar gelirse kapımız yine açık' diyor. Esad geçtiğimiz hafta genel af çıkardı. O genel affa göre ülkelerine dönüyorlar. Artık korkmalarına gerek yok, hızla teşvik edilip yollanmalarını beklerken ve gidip de Esad'la konuşmasını ve bu işi çözmesi gerekirken yeni sığınmacılardan bahsediyor. Çıldırmamak elde değil."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.