Parasını o hisselere yatıranlar yandı: Tüm işlemlere 1 ay yasak getirildi

Parasını o hisselere yatıranlar yandı: Tüm işlemlere 1 ay yasak getirildi

Borsa İstanbul’da işlem gören 4 hisse hakkında yasak ve tedbir kararı alındı.

Borsa İstanbul tarafından 4 hisse hakkında 1 ay süreyle kredili işlem yasağı veya emir paketi tedbiri kararı alındı.

borsa.jpg

Alınan bilgiye göre Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Borsa İstanbul’da işlem gören Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar (AVTUR) hisseleri hakkında emir paketi tedbiri ve İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret. (IZFAS), Link Bilgisayar Sistemleri Yazılımı ve Donanımı Sanayi ve Ticaret (LINK) ile Uşak Seramik Sanayi (USAK) hisseleri hakkında ise kredili işlem yasağı kararı alındı. Hisseler hakkında alınan yasak ve tedbir kararları 11 Temmuz tarihine kadar geçerli olacak.

Ayrıca AVTUR hisseleri hakkında daha önce alınan brüt takas tedbiri kararı ve kredili işlem yasağı kararları emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca uygulanacak.

GÖZLER AÇILIŞA KİTLENDİ!

Borsa İstanbul tarafından 4 hisse hakkında alınan yasak ve tedbir kararları sonrası yatırımcılar gözü borsanın açılış gonguna kitlendi. Borsa İstanbul’da işlem gören USAK hisseleri yüzde 9 değer kaybederek 9,560 TL seviyesinden, LINK hisseleri yüzde 7 değer kaybederek 438,50 TL seviyesinden, IZFAS hisseleri yüzde 5 değer kazanarak 37,88 TL seviyesinden ve AVTUR hisseleri ise yüzde 0,22 değer kazanarak 17,860 TL seviyesinden haftanın ikinci işlem gününü kapattı. Hisselerin yasak ve tedbir kararları sonrası nasıl bir seyir izleyeceği ise merakla bekleniyor.

EMİR PAKETİ TEDBİRLERİ NELERİ KAPSAR?

Emir paketi tedbiri; piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin sınırlandırılması, emir iptali, emir miktarının azaltılması ve emir fiyatının kötüleştirilmesinin yasaklanması ile emir toplama bilgisi yayınının kısıtlanmasını içermektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.