Paslanan bıçakları iki malzeme ile anında temizleyen yöntem

Paslanan bıçakları iki malzeme ile anında temizleyen yöntem

Bıçaklarımızın paslanması, hem görüntü hem de sağlık açısından istenmeyen bir durumdur. Pas lekelerini gidermek için evde bulunan bazı malzemeleri kullanabiliriz.

Bıçaklar mutfakta en çok kullandığımız araçlardan biridir. Ancak bıçaklar sık sık yıkanırken veya uzun süre kullanılmadığında paslanabilir. Paslanmış bıçaklar sağlığımız için zararlıdır. Paslanmış bıçaklarla kesilen yiyecekler vücudumuza zararlı maddeler bırakabilir. Bu nedenle paslanmış bıçakları temizlemek önemlidir.

knife-safety-1-l.jpg

Paslanmış bıçakları temizlemenin doğal ve kolay bir yolu vardır. Bu yöntem için ihtiyacınız olan malzemeler sadece limon ve tuzdur. Limon ve tuz, paslanmayı çözmek için etkili bir ikilidir.

Paslı bıçakları limon ve tuz ile temizlemek için şu adımları izleyin:

  • Bir limonu ikiye bölün.
  • Limonun yarısına bolca tuz serpin.
  • Tuzlu limonu bıçağın paslı yerlerine sürün.
  • Bir süre bu şekilde ovun.
  • Limon ve tuzun pas üzerinde etki etmesi için biraz bekleyin.
  • Bıçağı suyla yıkayın ve kurulayın.

Bu yöntemle bıçaklarınızdaki pas lekelerinden kurtulabilirsiniz. Limonun asidi ve tuzun iyodu, paslanmayı çözerek bıçakları temizler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.