Platini'den futbolda tartışma yaratacak öneri: İnsanlar bunu anlamıyor

Platini'den futbolda tartışma yaratacak öneri: İnsanlar bunu anlamıyor

UEFA'nın eski başkanı Michel Platini futbola ilişkin değerlendirmelerde bulunarak devrim yaratacak bir öneri bulundu.

UEFA'nın eski başkanı Michel Platini ve efsane Fransız futbolcu Michel Platini futbolun geleceğiyle ilgili çarpıcı bir açıklamalarda bulundu. RMC Sport’a konuşan Platini, futbolun eski popülaritesini yitirdiğğni belirterek oyunun yeniden şekillendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Platini futbola ilişkin yaptığı değerlendirmede çarpıcı bir öneride bulunarak "Belki de artık futbol 10'ar kişilik takımlarla oynanmalı. 1900'lerde futbol 11'e 11 oynanıyordu, ancak o dönemde futbolcular bugünküne göre daha az koşuyor ve daha yavaş hareket ediyordu. Oyuncu sayısının azaltılması mantıklı olabilir." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, eski futbolcuların günümüz futboluyla bağlantı kurmakta zorlandığını dile getiren Platini, "Benim jenerasyonumdan olan insanlar artık futbolu eskisi kadar keyifle izlemiyor. Kendilerini oyunun parçası gibi hissetmiyorlar. Günümüzde oyun daha fazla pasa dayanıyor, topa sahip olma üzerine kurulmuş bir yapı var. Bunu eleştirmiyorum, ancak bizim kuşağımız daha çok hücum futboluna alışkındı, bu yüzden şimdiki oyun tarzını anlamakta güçlük çekiyorlar." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.