Pos cihazı ile ödeme yapanlar yandı! Büyük ceza ödeyecekler

Pos cihazı ile ödeme yapanlar yandı! Büyük ceza ödeyecekler

Pos cihazı veya yazar kasa üzerinden ödeme alanlar yandı.

Vergi Kanunu'nda yapılan yeni düzenlemelerle, farklı bir pos cihazı veya yazar kasa üzerinden ödeme alan esnaflar için ceza öngörüldü. Konu hakkında açıklama yapan Kayseri Barosu Avukatlarından Mücahit Küçük, bu düzenlemenin sadece işletmeleri hedef aldığını ve müşterilere herhangi bir ceza uygulanmayacağını belirtti.

ceza.png

Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usulü Kanunu'ndaki değişikliklere göre, mal veya hizmet bedelinin ödemelerinde başkalarının hesaplarının kullanılması durumunda, işlem bedelinin yüzde 10'u oranında ceza kesilecek. Yani, bir mobilyacının kendi hesabı yerine başka birinin hesabına ödeme yapılması durumunda hem mobilyacı hem de ödeme yapılan hesap sahibi ceza ödeyecek.

thumbs-b-c-2520f76292eeac45cf01e83bb349ca58.jpg

"CEZAYA TABİ OLACAK"

Avukat Küçük, bu düzenlemenin amacının usulsüzlüklerin önüne geçmek olduğunu belirterek, "İkinci fıkra, komşu esnafın pos cihazı veya yazar kasasının kullanılarak yapılan ödemelere yönelik. Bu tür usulsüzlükler, eklenen yeni fıkra ile engellenmek isteniyor. Bu düzenleme ile hem malı satan esnaf hem de pos cihazını kullandıran işletme cezaya tabi olacak" dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı da yaptığı açıklamada, bu konuda yaşanan karışıklığa açıklık getirerek, müşterilere herhangi bir ceza uygulanmayacağını, cezaların yalnızca kendi pos veya hesabını kullandıranlara yönelik olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.