Prof. Dr. Orhan Şen'den kritik uyarı: Sıcaklık 10 derece birden düşecek

Prof. Dr. Orhan Şen'den kritik uyarı: Sıcaklık 10 derece birden düşecek

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde devam eden sıcaklıklar pazartesinden itibaren yerini serin ve yağışlı havaya bırakacak.

Prof. Dr. Orhan Şen, bazı bölgeleri soğuk havalar konusunda uyardı. Bazı bölgelerde ise sağanak yağış görülebileceğini söyleyen Şen, hafta sonu için “Türkiye’de hafta sonu yağış yok. İç ve batı bölgelerde sıcaklık ortalamanın üzerinde. Marmara ve iç bölgelerde sabah ve gece sis var. İstanbul 29 derece İzmir 31 derece Adana 37 derece Antalya 33 derece Ankara 27 derece. Güzel bir hafta sonu olacak. Değerlendirin.” dedi. Fakat pazartesi günü ile beraber kuvvetli yağışların olacağını söyleyen Şen, “Pazartesi sabah erken saatlerden itibaren Trakya’dan kuvvetli yağış giriş yapacak. Salı günüde etkili olacak Yağışla birlikte sıcaklıklar 8-10 derece düşecek. Marmara Ege Batı Karadeniz bölgeleri sel taşkın riski yüksek. İstanbul Pazartesi Salı 19 derece ve Antalya Pazartesi riskli 28 derece” dedi.istanbul-yagis3.webpKIŞLIKLARI ÇIKARTIN

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, güneşli bir hafta sonundan sonra kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Şen, “Marmara ve İstanbul’da bu pazar ve pazartesi 2 günde yazı ve kışı birlikte yaşayacağız. Pazar günü denizinize girin Pazartesi günü kışlıkları çıkartın montunuzu giyin. Marmara’da bazı şehirlerde Pazar -Pazartesi arasındaki sıcaklık farkı 12-13 dereceye ulaşabilir.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.