Prof. Saraçoğlu'ndan çörek otu açıklaması: Zararlı mı? Yararlı mı?

Prof. Saraçoğlu'ndan çörek otu açıklaması: Zararlı mı? Yararlı mı?

Son zamanlarda sıkça kullanılan çörek otunu bu kez Prof. İbrahim Saraçoğlu anlattı. Çörek otu yararlı mı, zararlı mı? İşte yanıtı…

Sağlık ve beslenmeye ilişkin söyledikleri önemle takip edilen Prof. İbrahim Saraçoğlu, çörek otuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Çörek otunun mucizevi bir yağ olduğunun altını çizen Saraçoğlu bakın neler söyledi...

Prof. Saraçoğlu çörek otu yağının faydalarını şöyle açıkladı:

“Çörek otu yağı antioksidanlarda oldukça zengin bir gıda. Oldukça güçlü antioksidan ve antienflamatuar etkileri olan timokinon açısından zengin. Yapılan araştırmalar, bu bileşiğin beyin sağlığını koruyabileceğini ve çeşitli kanser türlerinin tedavisine yardımcı olabileceğini gösteriyor.
Kilo verme çabalarına yardımcı
Çörek otu yağının obezite, metabolik sendrom veya tip 2 diyabetli bireylerde vücut kitle indeksini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Tansiyon ve kolesterol seviyelerini düşürüyor

Yüksek tansiyon ve kötü kolesterol seviyeleri kalp hastalığı için önemli risk faktörleridir. Yağ ayrıca kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir. Çörek otu yağı, kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürmedeki potansiyel etkinliği açısından da incelenmiştir.

Astım tedavisinde destek olur
Araştırmalar, çörek otu yağının ve özellikle yağdaki timokinonun, hava yolundaki iltihabı azaltarak ve kasları gevşeterek astım tedavisinde yardımcı olabileceğini gösterdi.
Astım, solunum yollarınızın astarının şiştiği ve çevresindeki kasların kasıldığı, nefes almayı zorlaştıran kronik bir durumdur."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.